Други

Величков се срещна в Испания със зам.-министъра на земеделието на автономна област Андалусия

  02.12.2022 13:36             
Величков се срещна в Испания със зам.-министъра на земеделието на автономна област Андалусия

В Испания областният управител Трендафил Величков се срещна със зам.-министъра на земеделието, рибарството, водите и развитието на селските райони на автономна област Андалусия Висенте Перез Гарсия де Прадо. Разговорите се проведоха в рамките на годишната среща на представители на тематичното партньорство „Проследимост и големи данни“ в областта на агро-хранителния сектор, сформирано през 2017 г., като част от  платформата за интелигентна специализация S3 на Европейската комисия. Министерството на земеделието, рибарството, водите и развитието на селските райони на автономна област Андалусия е водещ партньор по проект REGIONS 4FOOD, в който участва областна администрация Пазарджик и представители на регионални публични институции в областта на агро-храните, научно-изследователски и академични организации от Франция, Нидерландия, Италия, Финландия и Унгария.

Тема на разговорите между областния управител и зам. министъра на Андалусия бяха земеделските кооперации и сдружаването на земеделските производители, както и съответното законодателство за успешното им функциониране в помощ на земеделците за реализацията на продукцията им на преференциални цени. Обсъдени бяха общите за земеделските производители от двата региона предизвикателства – необходимостта политиките да отчитат местните специфики и само да се ръководят от общоевропейските приоритети, което ще допринесе също и за преодоляване на зависимостта от външни за ЕС производства. Засегната беше и новата Обща селскостопанска политика и завишените екологични изисквания, които поставят допълнителни предизвикателства пред фермерите.

Областният управител отправи покана към домакина си да посети област Пазарджик в рамките на предстоящ форум в областта на земеделието и хранителната промишленост на територията на Южен централен район.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички