Понеделник, 06 Фев 2023
 
Спорт

Хебър разтрогна с капитана Цецо Тонев, той благодари на феновете

  02.12.2022 15:54             
Хебър разтрогна с капитана Цецо Тонев, той благодари на феновете

Футболен клуб Хебър 1918 се разделя с още трима от досегашните си футболисти, а сред тях е и досегашният капитан Цветелин Тонев, както неофициално се говореше от известно време насам. От клуба съобщиха: "Договорите на Хлеб Бухал(Украйна) и Олексий Лобов(Украйна) изтичат в края на този месец и няма да бъдат подновени. Поради тази причина двамата украински футболисти са свободни да преминат в нов клуб без финансов иск. В подобна позиция е и досегашният капитан на тима Цветелин Тонев, с който Хебър 1918 се разделя "по взаимно съгласие". Тази раздяла има и емоционален отенък, тъй като Тонев пристигна в пазарджишкия тим преди точно 6 години, когато Хебър беше с аматьорски статут в Трета лига и заедно с него извървя успешно
пътя до елита. Ръководството на футболния клуб изказва благодарност на Хлеб Бухал, Олексий Лобов и Цветелин Тонев и им пожелава още много бъдещи успехи и щастливи моменти на зеления терен и късмет в живота."

От няколко дни насам фенове на Хебър пишат благодарствени коментари на Тонев за това, което направи за "зеления" клуб в последните 6 години и му пожелават здраве и късмет. Той самият коментира пред "Знаме", че сваля шапка на привържениците на пазарджишкия клуб и желае успех на тима. В последните мачове на тима Тонев не намираше място сред избраниците на Владо Манчев.

(Зн)
 


Свързани