Други

Децата от ВУИ се запознаха с ледената пързалка

  03.01.2023 15:29             
Децата от ВУИ се запознаха с ледената пързалка

Момчетата от ВУИ – Ракитово имат много приятели. Хора от цялата страна искат да бъдат съпричастни към живота на тези момчета, които търсят вярната посока в живота си. Един от тези приятели е Община Ракитово.

Прекрасната инициатива на новото общинско ръководство за организиране на коледен базар и ледена пързалка за децата е новост за Ракитово. Изведнъж центърът на града придобива модерен облик. Прекрасната коледна елха, грейналите със стотици лампички дървета, благотворителните разпродажби, заедно с радостната глъчка на кънкьорите дават надежда на ракитовци.

Община Ракитово дарява на всяко дете от ВУИ „Ангел Узунов“ – Ракитово билет за ледената пързалка. Повечето от момчетата са виждали пързалка само по телевизията. Първата група от 20 деца от интерната слиза в града по обяд на 19.12.2022 г. Времето е подходящо – сухо и студено. Ледът е добър. Част от децата не знаят номера на обувките си или номерацията е различна и пробват по няколко чифта. Няколко момчета въобще не искат отначало да вземат кънки, защото се страхуват да не паднат на леда. Сред тях са и част от по-големите: Борис Митков, братята Райко и Милен Рамадан, Алекс Митев, Велизар Цанков. Изненадващо на леда най-добри са малките, които са зле със спорта: Гошо Йосков, Онур Илиев. Те не знаят какво е страх. Добрите спортисти с треперещи крака се държат за оградата на пързалката. Това отново потвърждава правилото, че всеки е добър в нещо.

Като виждат, че няма опасност и не е толкова страшно, големите също пожелават да се качат на леда. За тях вече има „проходилка“ – метална рамка по подобие на тази за инвалиди. Мариян се вкопчва в нея и не смее да направи и крачка встрани. От проходилка има нужда и Радко. Алекс Митев помага на Милен и двамата заедно падат и стават.

Веднага след първата група идват и останалите деца. Те вече знаят какво ги очаква, стават по-смели и също се забавляват добре. Забавляват се и учителите. Заедно с децата са Китен Кюлюмов, г-жа Нериман, Свилен Топчиев. Присъединява се и директорът Георги Янушев. Идват и Георги Коцев и Асен Пелев. През интернет заедно с децата и учителите е и социалният работник г-жа Гери.

Времето на ледената пързалка лети неусетно. Децата искат още. Разказват си кой какви „подвизи“ е направил на леда. Още един незабравим ден за момчетата от ВУИ – Ракитово. В грейналите им от щастие очи се чете искрена благодарност към ръководство на Община Ракитово. Благодарим Ви, приятели!

Свилен ТОПЧИЕВ

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички