Крими

Разбили наши “трюфелджии“ взеха приза “Полицай на годината“

  07.01.2023 08:56             
Разбили наши “трюфелджии“ взеха приза “Полицай на годината“

СОФИЯ. Разбилите група, станала известна като „трюфелджиите” спечелиха индивидуалния приз „Полицай на годината”. Стефан Шербетов и Ивелин Ангелов са от отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция". Те получиха приза в индивидуалната категория от вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев. Двамата бяха отличени заради работата си по разкриването на редица престъпления, нанесли щети на данъчната и осигурителни система на страната. Конкретната операция, за която са отличени, бе в Пазарджик, когато група мъже бяха уличени в пране на пари и източване на данъци под прикритието на търговия с трюфели, а за нея „Знаме” първи писа в книжния си брой от 9 декември.

Да припомним, че според разследващите предотвратената щета за бюджета е около 10 млн. лева на година. На трима мъже в ареста са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за пране на пари, действала от януари 2020 г. до 5 декември миналата година, както и за използване на документи с невярно съдържание за търговия с гъби и трюфели, чрез които документи са получени от държавния бюджет парични суми в големи размери от април 2021 г. до октомври 2021 г. За първото обвинение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто – от 3 до 8 години.

Колективният приз отиде в отдел "Специални операции" на ГДБОП. Те бяха наградени за разбиването на банда, трафикирала дрога и оръжия към Западна Европа. Награди за граждански принос получиха спасителите на Сашко от Перник Милко Михалков и Веселин Георгиев. Отличени бяха и двамата доктори, помагали на ранените при катастрофата на 14 август м.г. на АМ "Тракия", при която пострадаха над 40 сърби, предимно деца, прибирали се от екскурзия. Наградените са д-р Христо Стефанов и д-р Антон Елкин.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички