Крими

Полицейският бюлетин на 9 януари 2023 г.

  09.01.2023 11:44             
Полицейският бюлетин на 9 януари 2023 г.

Извършител на взломна кражба е установен и задържан от служители на РУ-Септември. В петък в полицейското управление била депозирана жалба от собственичката на вендинг-машина за кафе. Тя информирала органите на реда, че апаш е разбил катинара на автомата и извършил кражба на монетите от оборота. При проведеното разследване „по горещи следи“ служители от група „Криминална полиция“ при управлението в Септември бързо влезли в дирите на извършителя. Станало ясно, че това е 38-годишен септемвриец, който доброволно предал на органите на реда монетника на машината и брадвата, с която разбил катинара.

Тийнейджър прокарал  обръщение неистински банкноти е установен и задържан от служители на полицейския участък в Ракитово. Миналата седмица на бензиностанция в Ракитово младеж заплатил сметката си с две банкноти с номинал от 10 лева всяка. Малко по-късно се оказало, че те са неистински. Екип на полицейския участък задържал извършителя, който се оказал 19-годишен тийнейджър от родопското градче.  Последвала проверка в жилището му, където полицаите открили още фалшиви банкноти с номинал от 10 и 5 лева. Младежът предал и цветен принтер, на който напечатал неистинските парични знаци. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, образувана е преписка. 

Незаконно добити дърва са открити по време на полицейски проверки на територията на септемврийското село Семчиново. Криминалисти от РУ-Септември проверили къщата на 38-годишен жител на същото село. Вътре органите на реда открили 12 кубически метра дърва за огрев от широколистна дървесина. Оказало се, че дървата са без контролна горска марка и документи за произход. Щетите нанесени на горския фонд са в процес на изясняване, по случая е образувано досъдебно производство.

Бързи полицейски производства са образувани спрямо трима шофьори за времето от петък до днес. На улица в лесичовското село Динката полицаи от местния участък спрели за проверка мотопедист. Оказало се, че на возилото е 15-годишен тийнейджър, а мотопедът е без регистрационни табели. Аналогичен е и случая в септемврийското село Семчиново. 17-годишен от същото село бил засечен да управлява лек автомобил „Фолксваген“ без поставени на него регистрационни табели. Снощи в РУ-Велинград се получил сигнал за катастрофа на улица в Ракитово. Полицейски автопатрул пристигнал на мястото и установил, че 42-годишен ракитовец е загубил управлението над „Фолксваген“-а си. Возилото се блъснало последователно в паркирани две леки коли, собственост на жители на Ракитово. Нанесени са материални щети по автомобилите, за радост при инцидента не са пострадали хора. Униформените тествали шофьора с дрегер, като уредът отчел 2.25 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички