Четвъртък, 13 Апр 2023
 
Пазарджик

Препълнени детски отделения в МБАЛ-Пазарджик, по-леките случаи се пренасочват

  10.01.2023 16:41             
Препълнени детски отделения в МБАЛ-Пазарджик, по-леките случаи се пренасочват

Двете детски отделения в МБАЛ-Пазарджик са препълнени и не могат да приемат повече деца. Още повече, че и сред персонала има много болни. Резкият скок на респираторни заболявания сред най-малките, принудил най-голямото здравно заведение в нашата област да връща пациенти, започва през почивните дни. Най-често не става въпрос за Ковид, а за грипоподобни симптоми.

В Първо детско например при капацитет 22 легла към момента са настанени 32 деца. В момента има чакащи. На ден се изписват петима малчугана, а се настаняват седем-осем. А има и невръстни пациенти с други проблеми - дихателна недостатъчност, бебета и т. н., които няма как да не бъдат приети. Към други здравни заведения се пренасочват по-леките случаи.

Според медиците дори е време за грипна епидея, за да се ограничат контактите и да намалеят болните. РЗИ и РЗОК са уведомени.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички