Регионът

За 8-ма година - награди за четящи ракитовци от библиотеката

  12.01.2023 15:34             
За 8-ма година - награди за четящи ракитовци от библиотеката

РАКИТОВО. Библиотекарят Анна Кантарева-Митева за осма поредна година награди читателите-първенци и доброволците за изминалата 2022 г. Читателите, прочели най-много книги през годината, са отличени в четири категории. В отдел "Възрастни" за четвърта година първенството взе пенсионираната учителка Лидия Миленова със 152 прочетени книги.

В "Детски отдел начален курс" читател на 2022 г. е четвъртокласничката Ана Мария Попчева с 89 заети библиотечни единици.

От среден курс в категория „Най-четящ тийнейджър” е шестокласничката Жасмин Гяурова с 65 прочетени книги, която в няколко предходни години е била и читател на годината в "Детски отдел".

За втора година бе наградено и най-четящото семейство. За поредна година това са Олга и Красимир Пампорови с общо 168 заети книги.

Награда получи и едно специално дете от специалната паралелка на СУ „Св. Климент Охридски” – шестокласничката Красимира Делиева. Тя получи също грамота, книга с приказки с книгоразделители, две занимателни книжки с образователни игри и снимки, запечатали миговете ѝ в библиотеката. Момичето бе отличено за усърдието ѝ да чете през лятото в библиотеката и за прочетените от нея 24 книжки.

Наградените доброволци за изминалата 2022 година са Невена Димова, Нора Гагова и Петя Кръстева, които със сърце и душа помагаха да се случват успешно библиотечните дейности и събития.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички