Други

В България най-посещавана е къщата на Райна Княгиня, още 10 наши обекта в националната класация

  17.01.2023 07:13             
В България най-посещавана е къщата на Райна Княгиня, още 10 наши обекта в националната класация

ПАНАГЮРИЩЕ. Къщата-музей „Райна Княгиня“ в историческия град е най-посещаваният туристически обект в класацията на потребителите на мобилното приложение iLoveBulgaria за 2022 година. С това се похвалиха от Туристическия информационен център в Панагюрище. Почетното второ място е за Бачковския манастир, а третото – за мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ в Шумен.

Kласацията е на база сканирания на QR кодовете от табелките, намиращи се на забележителностите -100-те национални туристически обекта и обекти на общини-партньори- с мобилното приложение iLoveBulgaria.

Топ 10 допълват Рупите, Царевец, Гробницата в Старосел, Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство Трявна, Национален музей „Христо Ботев“ в Калофер и Античен театър – Пловдив.

Общо за призови места се борят 266 туристически обекта на китната ни родина. От нашата област, в която са 6 от 100-те национални туристически обекта, в класацията на потребителите на iLoveBulgaria фигурират още десет. Това са пещерата „Снежанка” над Пещера, която е е на 32-то място, Исторически музей – Батак - на 47-то, на 89-то е къщата-музей „Александър Стамболийски“ в септемврийското село Славовица, на 112-то място е Катедрална църква „Св. Богородица“ – Пазарджик. Крепост „Перистера“ – Пещера е на 117-то, къща-музей „Станислав Доспевски“ – Пазарджик е на 137-о място, а Исторически музей –Велинград – на 139-то. Регионалният исторически музей – Пазарджик е на 196-то място в класацията, с 2 места по-надолу – на 198-о, е праисторическата селищна могила „Юнаците” край едноименното пазарджишко село, а къща-музей „Константин Величков” – Пазарджик е на 233-то място.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички