Регионът

Отличиха ученик, спасил един от давещите се в “Малък Беглик“

  17.01.2023 17:51             
Отличиха ученик, спасил един от давещите се в “Малък Беглик“

Ученик от Средното училище „Свети Климент Охридски” в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, смелост и съобразителност при спасяване на давещ се млад човек в язовир.

Както вече съобщихме на 16 януари ТУК, баща и син от велинградското село Драгиново заедно със свой приятел отишли на риболов на язовир „Малък Беглик” край Батак. Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност те започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в капана на ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували Ангел Йорданов на 37 години от Ракитово и неговият 14-годишен син носещ същите имена, като баща си. Без да губят време с помощта на въже те издърпали 23-годишния мъж от водата. За съжаление 47-годишният му баща не успял да се спаси и потънал в язовира.

За проявените от него и неговия баща кураж, смелост и бърза реакция  началникът на РУ-Пещера главен инспектор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана днес в сградата на неговото училище, в присъствието на съученици, преподаватели и ръководството на учебното заведение. Главен инспектор Радев изрази своята и на колегите си признателност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия баща, определи я, като пример за възхищение и подражание.

(Зн) 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички