Крими

Полицейският бюлетин на 30 януари 2023 г.

  30.01.2023 12:03             
Полицейският бюлетин на 30 януари 2023 г.

Служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик установиха извършител на телефонна измама. Полицейските екипи започнали работа след сигнал от 66-годишна жителка на гр. Пещера. На 20 януари домашният телефон на жената позвънил. От там се обадил мъж, който се представил за неин близък и поискал помощ под формата на парична сума. Тя щяла да бъде използвана от него, за да получи важни и ценни документи, след което парите щели да и бъдат върнати. Жената се доверила и предала на непознат мъж, който дошъл пред жилището и сумата от 3100 лева. В замяна той и оставил запечатан плик с „важни документи“, които в последствие се оказали празни тетрадки. В резултат на усърдна и целенасочена работа криминалистите от РУ-Пещера и колегите им от ОДМВР-Пазарджик стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 35-годишен мъж от Каспичан. Той е задържан в ареста на РУ-Пещера, а спрямо него се води досъдебно производство.

Млад велинградчанин е задържан с наркотици от служители на полицейското управление в курорта. В петък вечерта по време на полицейска проверка бил спрян 28-годишен мъж от местния квартал „Анезица“. У него униформените открили найлоново пликче със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест съдържанието реагирало положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа.

Водач е в ареста на РУ-Велинград заради шофиране под въздействието на наркотични вещества. В събота вечерта екип на управлението се отзовал на сигнал за лек пътен инцидент на кръстовище в курортния град. Оказало се, че 24-годишен водач на „Фолксваген“ от якорудското село Смолево е зад волана под въздействието на дрога. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него се води бързо производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички