Регионът

След смъртта на сина им семейство дари имоти - вече са паркове

  01.02.2023 08:11             
След смъртта на сина им семейство дари имоти - вече са паркове

След смъртта на сина им Ахмед, Халил и Фатме Ибраим дариха два имота на Сърница. Върху тях – в два различни квартала, вече са изградени паркове. Малчуганите се радват на съоръженията за игра, а в кътове за отдих за отмора, на раздумка или просто да се насладят на красивата природа сядат жители и гости на общината.

- Стореното от семейство Ибраим е изключително щедро, благородно и заслужава нашите адмирации. Всички в Сърница го оценяваме и сме им безкрайно признателни. Малко хора правят подобни жестове - подчерта пред „Знаме“ кметът на най-младата община Неби Бозов. - Още повече, че става въпрос за атрактивни имоти, от които малцина се отказват. И двата са в регулацията на града, на възлови места.

Парковете ще останат за спомен от семейството и покойния им син на целия град

А и на идните поколения. Оборудвани са с катерушки, люлки, пясъчници и места за почивка. Първият е точно до язовир „Доспат“. Изградихме го с проект по ПУДООС. Откриването му беше през 2018 г. Вторият е изцяло със средства от общинския бюджет. Завършен е в средата на ноември миналата година. Намира се в квартал „Петелци“ - в началото на Сърница, в посока към Велинград. Това е първата подобна инфраструктура за децата там. И в двата имота за своя сметка семейството е прекарало и вода.

- Сърница е млада община. Хубаво е всеки да помага, с каквото може – вярват дълбоко Халил и Фатме Ибраим. - Не сме само ние, които помагаме. Едни хора градят чешми, други обучават неграмотни и т. н. Всеки има някаква мисия в този живота и си я следва. Освен това, не споделяме убеждението, че държавата ни е длъжна, че Общината трябва да помете пред нашия тротоар, да ни поправи оградата и т. н. Общината е съставена от всички нас. Ако всеки изпълнява своите задължения и прави нещо полезно за другите, Общината също ще е полезна и

ще се развива мястото, на което живеем, което е нашият общ дом

Иначе се радваме, че от нас, от сина ни и от нашите родители, защото и двата имота са наследствени, ще остане нещо за спомен на хората. Дано да заразим и други. И те да допринасят, според силите и възможностите си, за благото на Сърница.

Халил и Фатме Ибраим са скромни хора. Публичността ги притеснява. Не за първи път вършат добри дела, но им е по-комфортно да го правят анонимно, без да бият тъпана.

Какво още научи "Знаме" за добротворствто им - четете в книжния ни брой.

Катя ФИЛИПОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички