Крими

Застреляха три бременни кобили и два жребеца без видима причина край Панагюрище /СНИМКИ 18+/

  03.02.2023 13:39             
Застреляха три бременни кобили и два жребеца без видима причина край Панагюрище /СНИМКИ 18+/

Неизвестен е застрелял с пушка три бременни кобили и е ранил или убил два жребеца, съобщиха за „Знаме” пострадалите. Вчера между 6 и 7 часа сутринта 86-годишният Петър Туджаров, който самичък гледа конете във вилата си между Панагюрище и Панагюрски колонии, чул поредица от изстрели. Старецът веднага излязал и се развикал, но видял само отдалечаващ се от местопрестъплението джип. Кобилите лежали безжизнени, а кървави следи сочели, че ранени са и жребците, които побягнали и до момента са в неизвестност.

„Има извършено такова престъпление. Криминалисти от РУ-Панагюрище са направили оглед на място. По случая има образувано досъдебно производство под наблюдението на Териториално отделение-Панагюрище към Районната прокуратура в Пазарджик”, потвърди за случая пред наш репортер говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Възрастният мъж е в шок и се страхува за живота си, коментира пред „Знаме” племенникът на бай Петър – Ангел Топалов. Той е категоричен, че вуйчо му не е имал конфликти с никого. „Вуйчо ми е кротък като агне. Би услужил на всекиго. Но там е пустош и даже да искаш, няма с кой да се скараш. Вуйчо живее уединено в гората и с единствения съсед наблизо – собственик на рибарник, са в отлични отношения. Сега се е отчаял от живота, много е уплашен и не можем да го успокоим… Конете също не са направили беля. На вилата има батерия, всичко е оградено с електропастир”, казва мъжът.„Не знам какъв човек трябва да си, за да убиеш по такъв начин коне и то бременни. Предполагаме, че и жребците са починали от раните си, но са паднали някъде по-далеч, иначе щяха да се върнат. Гледката беше ужасна. Обадихме се на полицията, дойде и ветеринар. При аутопсията извадиха сачми от сърцето и други жизненоважни органи на животните… Вярваме, че ще хванат извършителя и ще си понесе наказанието”, надява се Ангел Топалов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички