Понеделник, 08 Май 2023
 
Регионът

Безплатна сготвена храна за най-нуждаещите се в Сърница

  03.02.2023 15:05             
Безплатна сготвена храна за най-нуждаещите се в Сърница

От 1 февруари Община Сърница започна изпълнението на социалната услуга по предоставяне на безплатна сготвена храна под формата на готови опаковани порции (кетъринг) за нуждаещите се – социално слаби хора и хора в неравностойно положение. Проектът ще се изпълнява до 30.09.2025 год. Услугата ще се предоставя първоначално на 280 души, като е възможно включването и на допълнителни потребители през целия период на проекта.

Пунктовете за раздаването на храната ще бъдат в Пенсионерския клуб на Сърница, както и в кметствата в Побит камък и Медени поляни. Храната ще бъде съобразена с културните и религиозни традиции на нашите съграждани, без наличие на алкохол и свинско месо, като в това отношение фирмата-изпълнител е поела ангажимент за съображения при изготвянето на менюто, уточнява кметът Неби Бозов.

Средствата за изпълнението на услугата са осигурени по Операция „Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейски Социален Фонд Плюс.

- Надявам се предоставянето и на тази социална услуга да бъде едно допълнително подпомагане на най-нуждаещите се групи от нашето общество.

За повече информация, както и евентуално включване на още лица, които да получават услугата, гражданите могат да се обръщат към служителите в Пенсионерския клуб в Сърница и двете кметства.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички