Понеделник, 15 Май 2023
 
Крими

Полицейският бюлетин на 13 февруари 2023 г.

  13.02.2023 12:05             
Полицейският бюлетин на 13 февруари 2023 г.

Четирима са задържани за притежаване на наркотици за времето от петък до днес. По време на полицейска акция служители от РУ-Септември засекли на един от паркингите в града спрял лек автомобил БМВ. При последвалата проверка на 43-годишният шофьор от Пазарджик полицаите открили на задната седалка полиетиленова чанта. В нея мъжът съхранявал бяло кристално вещество с обща маса около 43 грама. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин. Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка и на 36-годишен мъж от село Семчиново. У него те открили три полиетиленови плика-тип спейсбек със суха зелена листна маса, която се оказала синтетичен канабиноид. Колегите им от полицейски участък „Изток“ в Пазарджик спрели за проверка „Рено“. Оказало се, че возещият се до водача 23-годишен мъж от пловдивското село Триводици направил опит да се отърве от три топчета, като ги изхвърлил на земята. Това обаче не останало незабелязано от полицаите, които скоро установили, че в тях се съдържа синтетичен канабиноид. Екипи на участъка са засекли и 20-годишна жена от пловдивското село Калояново, който носила в себе си три разфасовки със същия по вид дрога. Тримата мъже и жената са задържани в арестите на полицейските управления в Септември и Пазарджик. По случаите се водят бързи производства.

Две досъдебни производства са образувани при проверки на полицаи и лесничеи на територията на Ракитово. В петък служители на местния полицейски участък съвместно с представители на Държавното горско стопанство в Ракитово предприели проверки за незаконен добив и съхранение на дървесина в района. Така в имота на 54-годишна жена от родопския град те открили 3.7 кубика широколистни дърва за огрев, които не били маркирани с контролна горска марка. Жената не разполагала и никакви документи за техния произход. По същото време съвместните екипи установили, че двама мъже – на 20 и 21 години от Ракитово са извършили незаконна сеч в района на местното държавно горско стопанство. Двамата са отсекли 128 дървета от вида „зимен дъб“ с различна дължина. Щетите нанесени на горския фонд са в процес на изясняване. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Трима жители на велинграския квартал „Анезица“ са задържани, като извършители на кражба от дома на възрастна жителка на Ракитово. В събота следобед в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на парична сума от дома на 89-годишна жена от Ракитово. С разплитане на случилото се незабавно били ангажирани полицаи от участъка в родопското градче. Не след дълго те установили авторите на посегателството. Оказали се трима мъже на възраст между 19 и 38 годишни, всичките от велинградския квартал „Анезица“. Работата по случая продължава, води се преписка.

Двама крадци на велосипеди са установени от служители на РУ-Септември. В управлението бил получен сигнал, че апаш е задигнал велосипед, оставен от 69-годишния му собственик пред пенсионерски клуб в септемврийското село Виноградец. В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители установили, че автор на посегателството е 29-годишен жител на същото село. Той се издирва от органите на реда, тъй като се укрива. Вчера в района до магазин в Септември 55-годишна жителка на града се простила с велосипеда си. Жената подала сигнал за случилото се в полицията. От местното управление скоро установили, че авторът на посегателството е 29-годишен септемвриец. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички