Понеделник, 29 Май 2023
 
Крими

Полицейският бюлетин на 22 февруари 2023 г.

  22.02.2023 12:39             
Полицейският бюлетин на 22 февруари 2023 г.

Трима извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Пазарджик и Септември. В РУ-Септември била депозирана жалба от 78-годишна жителка на село Карабунар. Възрастната жена се оплакала, че неизвестен е проникнал в къщата и , след което извършил кражба на перална и едно разглобено легло. В резултат на предприетите действия служители от управлението установили, че автор на деянието е 32-годишен жител на същото село.

В средата на миналата година в РУ-Пазарджик постъпил сигнал от 41-годишен мъж от Добрич. В района на гарата в областния град той станал обект на кражба, като неизвестен апаш задигнал смартфона му. Служители на сектор „Криминална полиция“ поели разследването. След усърдна няколкомесечна работа полицаите установили, че апашът е 23-годишен пазарджиклия.

Вчера от спортната площадка на основното училище в пазарджишкото село Огняново била извършена кражба. Неизвестен отмъкнал волейболна мрежа с дължина от над 8 метра. Случая бил поет от полицейските и младши полицейските инспектори обслужващи селото. Не след дълго униформените установили, че извършителят е 22-годишен жител на същото село. Той доброволно предал на органите на реда откраднатата мрежа.

Един е задържан за притежаване на наркотици, а друг за шофиране под тяхното въздействие. Вчера следобед криминалисти от РУ-Велинград проверили 51-годишен мъж от курорта. В жилището му те окрили саморъчна свита цигара, като съдържанието и реагирало положително на синтетичен канабиноид. Автопатрул при РУ-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 32-годишен жител на село Калугерово. Оказало се, че мъжът е неправоспособен и е зад волана под въздействието на наркотици. И двамата са задържани за срок от 24 часа, а прямо тях са образувани бързи производства.

Криминалисти от РУ-Септември иззеха множество стоки носещи логото на известни марки. Това е станало вчера по време на проверки на територията на септемврийското село Ковачево. Полицаите влезли в магазин, собственост на 50-годишен жител на същото село. Вътре органите на реда открили да се продават различни артикули –дрехи и бельо, носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 180 броя от тях, а по случая е образувано досъдебно производство.           

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички