Крими

Шофьор закова дрегера с 3,72 промила

  27.02.2023 10:58             
Шофьор закова дрегера с 3,72 промила

ВЕЛИНГРАД. Солидно почерпен с алкохол шофьор е задържан от служители на Районното управление в курорта. В събота вечерта на улица в Сърница автопатрул предприел спиране и проверка на джип „Ауди“. Водачът му бил 31-годишен пловдивчанин, който бил тестван с дрегер. Оказало се, че мъжът шофира по улиците на родопското градче със „скромните“ 3.72 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Наложило се да прекара нощта в ареста на РУ-Велинград. По случая се води бързо производство, поясняват от полицията.

Неофициално, националният "рекорд", по-скоро антирекорд за ниво на концентрация на алкохол в кръвта, също се държи от нашенец През 2008 г. бе задържан 25-годишен мъж от баташкото село Нова махала, който шофирал осред бял ден с чудовищните 8.15 промила.

Полицаите били повикани след сигнал, че BMW е ударило паркирана кола. Никой не е бил пострадал при инцидента, но, както съобщиха тогава от МВР, полицейският инспектор направо се впечатлил от състоянието на шофьора.Той бил почти в безсъзнание, неадекватен и извън колата. Заради критичното му състояние бързо е откаран към местната болница, където след необходимите процедури за стабилизирането му и след вливания, мъжът, който за същото провинение в миналото бил с отнета книжка, бил оставен за лечение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички