Други

В София и Пазарджик - Обединени земеделци отбелязаха 144 години от рождението на Александър Стамболийски

  02.03.2023 08:45             
В София и Пазарджик - Обединени земеделци отбелязаха 144 години от рождението на Александър Стамболийски

„Днес сме призвани да изпълним завета на Александър Стамболийски и да работим за модерна и европейска България, каза  председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева при отбелязването на 144 години от неговото рождение, пред паметника му на ул. "Врабча" в София. 

Земеделският министър-председател е основоположник, идеолог и водач на Земеделския съюз. Той е виден общественик и публицист, оратор и парламентарист. Лидер по призвание, Стамболийски посвети живота си на земеделското движение и на демокрацията в България и остави дълбока следа в политическата ни история като държавник, реформатор и европейски политик,“ посочи Петя Ставрева.

По думите й земеделският министър-председател управлява страната в най-тежките години – след три войни, и  си поставя за цел да изгради една демократична и икономически развита и силна България. Стамболийски създава работеща икономика, която да повиши стандарта на живот и да спре разделението между града и селото, на което сме свидетели и днес, в ХХІ век, посочи тя.  

Далновиден политик и визионер,  Стамболийски има перспективен поглед за политическата карта на Стария континент.  Още през далечната 1920 г. говори за  Съединени европейски щати и очертава основните принципи на сегашна обединена Европа, от която сме част днес.

Днес сме в навечерието на  парламентарни  избори, които са изключително важни за бъдещето и пътя на България.

И тук  е нашата голяма отговорност, на партиите от демократичното пространство – да работим за успешна и просперираща България в Обединена Европа. Ние от Обединени земеделци станахме част от обединението на демократичните сили в коалицията ПП – ДБ. Заедно трябва да покажем, че обединението прави силата, като създадем необходимата алтернатива за българските граждани, подчерта Петя Ставрева.

Организациите на Обединени земеделци в София, Пазарджик, Пловдив, Бургас и в други градове на страната поднесоха венци и цветя пред живота и делото на Александър Стамболийски. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички