Крими

Третокласници събираха следи и веществени доказателства под вещото ръководство на истински криминалисти

  10.03.2023 16:48             
Третокласници събираха следи и веществени доказателства под вещото ръководство на истински криминалисти

Експерт-криминалисти от ОДМВР-Пазарджик гостуваха на доброволците от 3б клас на Детско полицейско управление в Начално училище „Никола Фурнаджиев“- гр. Пазарджик. Експертите Мария Димова и Николай Йорданов от сектор „Научно-техническа лаборатория“ при дирекцията в Пазарджик и ръководителят на доброволците от РУ-Пазарджик инспектор Даниел Димитров проведоха с третокласниците много интересно практическо занятие на тема „Събиране на следи и веществени доказателства“.

Първоначално децата се запознаха с мобилната криминалистическа лаборатория и нейните възможности. След това влязоха в ролята на „Хорейшио“ от популярна криминална телевизионна поредица и иззеха внимателно намерени върху пластмасова и стъклена чаша следи от ръка. Накрая попълниха успешно и Европейска дактилоскопна карта.

Срещата се проведе при огромен интерес от страна на децата и техните учители. Тя демонстрира пред подрастващите важността на една специфична полицейска дейност, която в повечето случаи стои „зад кадър“, но е от изключително значение при разкриване на преспърления.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички