Понеделник, 19 Юни 2023
 
Други Избори

Стоян Таслаков: “Възраждане“ е категорично против намесването на България и българи в братоубийствения конфликт в Украйна

  17.03.2023 09:45             
Стоян Таслаков: “Възраждане“ е категорично против намесването на България и българи в братоубийствения конфликт в Украйна

На 9 декември 2022г. в 48-то Народно събрание се проведе гласуване за изпращане на българско оръжие и български военни в Украйна.

Единствената политическа сила в Народното събрание, която гласува против това решение беше „Възраждане“. Ние гласувахме против така направеното предложение, защото искаме да запазим мира в страната ни и не смятаме, че трябва България да бъде въвлечена във военния конфликт между Русия и Украйна.

Всяка намеса в него под каквато и да било форма е недопустима и увеличава опасността от разрастване на същия, което смятаме, че пряко ще засегне не само България, но и цяла Европа.

Позицията, зад която ние от „Възраждане“ категорично заставаме още от началото на конфликта е, че единствената възможна намеса на България е в ролята на миротворец между два братски народа. Смятаме, че когато двама от братя ти се бият не бива да даваш оръжие в ръцете на единия, без значение кой е прав.

Предприехме реални действия, за спрем решението на Народното събрание като на 9 януари 2023 г. ние от “Възраждане“ организирахме и внесохме в Конституционния съд на Република България искане, подписано от 50 народни представители, за обявяване като противоконституционни две от решенията на Народното събрание от 3 ноември 2022 г. и 9 декември 2022 г. за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна.

Ще продължим да настояваме и в 49-то Народно събрание нито един български патрон и нито един наш сънародник да не бъдат жертвани на бойното поле. България няма синове за убиване в името на чужди икономически и териториални интереси.

Всеки един глас на доверие, който ни даде избирателя ще бъде глас за мир.

Предупреждаваме най-отговорно, че всяко гласувано доверие на войнолюбивите партии в държавата ни може да бъде директна бъдеща военна повиквателна за нашите синове, братя и съпрузи.

На 2-ри април очакваме Вашата силната подкрепа за мир с бюлетина №3. Да живее България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички