Регионът

Децата и учениците в Стрелча се надпреварват кой ще събере най-много пластмасови бутилки и кенчета

  17.03.2023 14:46             
Децата и учениците в Стрелча се надпреварват кой ще събере най-много пластмасови бутилки и кенчета
Снимката е от миналогодишното издание на кампанията

За втора поредна година Екопак и Община Стрелча организират кампанията „Еко клас“ за учениците от град Стрелча, като част от кампанията “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” в партньорство със сдружение „BG Бъди активен“.

В Световния ден на рециклирането - 18 март ще стартира надпреварата между децата и учениците от град Стрелча, чиято кулминация е състезанието между класове от двете училища и групи от детската градина за предаване на най-голямо количество рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Кампанията има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно и да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци, и така да помогнат за чистотата на природата в града, в който живеят.

В рамките на един месец, до 22 април – Ден на Земята, децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Стрелча ще организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас. Екопак ще подсигури награди – кошчета за разделно събиране на отпадъци от опаковки за двете училища и детската градина, участващи в екологичната надпревара. А класът от всяко участващо училище, събрал най-голямо количество пластмасови бутилки и кенчета, измерени в килограми, печели голямата награда – билети за кино. Класираните на второ и трето място класове и в двете училища ще получат топки за баскетбол, волейбол и футбол. Със специални награди ще бъдат изненадани и най-малките участници в кампанията – децата от детската градина.
През изминалата 2022 г., в първото издание на кампанията, мотивирани от знанията си за ползата от разделното събиране на отпадъци от опаковки и завладени от ентусиазъм и спортен дух, учениците от средното и началното училище, както и децата от детската градина, предадоха за рециклиране впечатляващите 740 кг.  пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Тази година очакваме още по-добри резултати.
Успех на всички участници!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички