Регионът

Ще стане ли Велинград филмова дестинация?

  18.03.2023 08:34             
Ще стане ли Велинград филмова дестинация?

Ще стане ли Велинград филмова дестинация? и скептицизъм, но и основателна гордост демонстрират велинградчани след като стана, че спа столицата ще бъде промотирана като добро място за правене на седмото изкуство. Български филмов институт /БГФИ/ е сдружение с нестопанска цел, което печели проект за промотиране на Република България като атрактивна снимачна дестинация, чрез заснемане на природни, исторически и архитектурни забележителности в страната. Видеата ще бъдат представяни на филмопроизводители от страната и чужбина. Освен Велинград, са заснети и Брацигово, Копривщица, Батак, Септември, Ракитово, Своге, Елин Пелин, Самоков, Панагюрице, Боровец и др.

Видеото за Велинград, което е с продължителност минута и 50 секунди, бе представено днес от д-р Иван Начев, председател на БГФИ и г-н Георги Врабчев, оператор и член на Управителния съвет на БГФИ, които благодариха за съдействието на община Велинград, като връчиха на кмета д-р Костадин Коев почетен знак „Приятел на българската култура” и благодарствен адрес.

Д-р Коев изрази възхищението си от работата на екипа и прекрасното представяне на Велинград във видеото и заяви,че нашият град има добър потенциал като локация за заснемане на филми, а д-р Начев сподели, че вече има заявен интерес от чуждестранна продукция.

(Зн)


Свързани