Крими

Спипаха шестима апаши: най-възрастният – на 77 г., най-младият – на 8 г.

  20.03.2023 12:39             
Спипаха шестима апаши: най-възрастният – на 77 г., най-младият – на 8 г.

Кражбите са на гълъби, кон и порфейл

Шестима извършители на кражби са установени от полицаите в областта през уикенда. От тях четирима са малолетни, а най-възрастният е на 77 години. През февруари в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 58-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. Пред полицаите жената заявила, че неизвестни са отмъкнали девет гълъба от породата „фенерлии“ , които били отглеждани в частен имот. При извършеното почти едномесечно разследване служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автори на кражбата са 4 тийнейджъри на възраст между 8 и 12 години, всичките от същото село. Спрямо тях се води преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на кон от района на ракитовското село Дорково. Екипи от полицейския участък в Ракитово предприели необходимите действия и подпомогнати от жалбоподателя бързо установили самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 49-годишен ракитовец. Животното е открито на адреса на апаша и предадено доброволно от него.

Вчера в района на кооперативния пазар във Велинград била извършена кражба на мъжки портфейл, собственост на 49-годишен велинградчанин. В него мъжът съхранявал сумата от 320 лева и лични документи. Полицаи от управлението в курорта с изненада установили, че авторът на посегателството е 77-годишен жител на столицата. По случая е образувано бързо производство.

(Зн)


Свързани