Регионът

Ученици от Света Петка изнесоха урок по местно самоуправление в Община Велинград

  21.03.2023 10:06             
Ученици от Света Петка изнесоха урок по местно самоуправление в Община Велинград

Срещнаха се с кмета д-р Костадин Коев и зам.-кмета Исмаил Моллов и задаваха въпроси за бюджета, ремонтите сметосъбирането

Вчера учениците от 12 „а” и 12 „б” клас на СУ „Христо Смирненски“ в Света Петка имаха изнесен урок по география и икономика на тема „Местното самоуправление”. Той се проведе в сградата на общинската администрация, където децата се срещнаха лично с кмета д-р Костадин Коев, зам.-кмета Исмаил Моллов, секретаря на администрацията Тодор Янков и началника на отдел „ХСД” Мариана Зинкова.

Те се запознаха отблизо с работата на ръководството и структурата на Община Велинград, основните дирекции и задълженията на служителите в тях.

Възпитаниците на учебното заведение с интерес слушаха и задаваха множество интересни въпроси от разпределението на общинския бюджет, дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, реализирането на инфраструктурни ремонти до каква е връзката между централна и местна власт.

В края на срещата те благодариха на кмета за отделеното време, като от своя страна д-р Коев им пожела успешно представяне на държавните зрелостни изпити и весело изкарване на абитуриентския бал.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички