Пазарджик

На прага на пролетта - да имаме свежа и сияйна кожа

  19.03.2023 08:30             
На прага на пролетта - да имаме свежа и сияйна кожа

Πpи нacтъпвaнeтo нa paннaтa пpoлeт ĸoжaтa на лицето ни e изтoщeнa oт дългите студените месеци. Лeĸo пoнижeн е тoнycът на целия ни организъм, което неминуемо влияе и на нея. Зaтoвa трябва да вземем мерки. Следващите няколко съвета ще улеснят процеса по възстановяването и освежаването на вашата кожа.

Туширайте мазната кожа

Ако кожата на лицето ви е проблемна, вероятно сте забелязали, че през пролетта акнето обикновено започва да се обостря. По-топлото време води и до по-интензивно образуване на себум, който пък запушва порите и се появяват пъпки. Ето защо е препоръчително да включите в почистването антибактериални кремове за лице, продукти срещу омазняване, както и почистващи маски.

По-леки овлажнители

На кожата й е необходимо известно време, за да се адаптира към промяната в сезона, особено ако месеци наред сте били затворени вкъщи без "да ви вижда" слънцето. Кожата ще свикне с топлината и влажността след 1-2 седмици. Но качественият овлажнител при всички случаи е задължителен. Добра идея е да замените зимните овлажнители с по-леки формули, които не пречат на кожата ви да диша. А ако кожата ви е суха или сте изгорели при първото по-сериозно стоене на слънце, изберете овлажнител, който съдържа хиалуронов серум. Нанесете го преди слънцезащитния спрей или крем. Хиалуроновата киселина овлажнява в дълбочина и изглажда тена.

Ексфолирайте

За да придадете свежест и сияйност, е добре да премахнете слоевете мъртва и лющеща се кожа. Може да го направите лесно и икономично, като в домашни условия забъркате няколко ексфолианта. Смесете половин  супена лъжичка захар с 2 супени лъжици зехтин, масажирайте за кратко лицето и отмийте с хладка вода. Важно е да се отбележи, че не бива да прекалявате с ексфолирането на кожата, повтаряйте тези процедури 2 до 3 пъти седмично, но не повече, защото рискувате да протриете кожата си.

Може да есфолирате и кожата на тялото. За целта смесете 1 супена лъжица бяла кристална или кафява захар в малко количество от вашия душ гел и разтрийте по цялото тяло по време на къпане.  Структурата на захарта бързо ще премахне мъртвите клетки и ще остави усещане за гладка и мека кожа.

Не подценявайте слънцезащитния фактор

Каквото и да четете за грижата за кожата по това време на годината, ще установите, че експертите са единодушни – не може без слънцезащитни кремове или спрейове. Те се използват не само, когато слънцето навън е по-силно или сте на почивка на море. Редовнана им употреба, освен че понижава риска от рак на кожата, я предпазва и от образуването на фини линии и бръчки, причинени от вредните UV лъчи. Наред с това запазва нейната еластичност и намалява тъмните петна и бенките по лицето. На пазара съществува изобилие от продукти със защитен фактор, нека да е поне 30.

Антиоксиданти

При преминаването от пролет към лято трябва да добавите повече антиоксиданти в грижата за кожата. Те са основна съставка, предпазваща я от свободните радикали, които често се появяват след излагане на UV лъчи, замърсяване или други външни фактори от околната среда. Осигурявайки допълнителна защита, спомагат за забавяне видимите признаци на стареене и намаляват фините линии и бръчки. Редуцират също така хиперпигментацията. Витамин С, витамин В3, витамин А (ретинол) и витамин Е са най-полезните антиоксиданти за кожата през сезон пролет/лято.

Използвайте по-хладка вода

Заменете горещите душове и вани с по-хладки. Веднага след баня попивайте старателно цялото тяло и лице с мека памучна кърпа и хидратирайте с крем, а ако кожата ви е по-суха с масло (боди бътър) за тяло. Така ще направите усвояването на продукта от кожата ви по-бързо, а кожата ви ще задържи нужната влага и ще се радвате на сияен и озарен външен вид.

"Знаме"

Повече за подхранването, масаж при подпухнала кожа  и ячена маска при бръчки - в книжния ни брой.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички