Четвъртък, 22 Юни 2023
 
Крими

Разкриха оранжерии за марихуана в апартамент и две къщи

  22.03.2023 10:48             
Разкриха оранжерии за марихуана в апартамент и две къщи

Иззети са близо 40 килограма зелена листна маса

КАЛУГЕРОВО - ПАЗАРДЖИК. Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик проведоха полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици. Действията им са подпомогнати от колегите им от полицейския участък в Лесичово.

В хода на спецоперацията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово. И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово. Той е познат на органите на реда, криминално проявен.

И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана. Те са оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите от РУ-Пазарджик са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие. Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това, в апартамента, обитаван от мъжа в Пазарджик, са открити още около 1.9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички