Други Избори

Драгомир Стойнев в Пазарджик: БСП направи пробив в социалната политика и мерките трябва да продължат

  22.03.2023 11:40             
Драгомир Стойнев в Пазарджик: БСП направи пробив в социалната политика и мерките трябва да продължат

Истината е, че и без работещо правителство, ние направихме нашите социални пробиви. Хората го разбраха, защото минималната работна заплата е 50 % от средната и това е благодарение на парламентарната група на БСП. Няма друга партия, която да може да се похвали със социални придобивки. И можем гордо да гледаме в очите хората, защото изпълнихме нашите обещания -  безплатни детски градини и ясли, увеличени пенсии. Това заяви в Пазарджик в препълнената голяма зала в Младежкия дом водачът на листата на Коалиция“ БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той допълни, че благодарение на ПГ на БСП училища, читалища, болници и др. имаха отопление, малкия бизнес работи благодарение на БСП.

„За нас е важно БСП да бъде част от този редовен кабинет, за да можем да отстояваме и да защитаваме обикновения човек.“, каза още Стойнев.

„За съжаление, има две рани, които растат в обществото ни. Първата е войната в Украйна. Ние заявихме, че за нас тази война е погрешна, трябва по най-бързия начин да бъде прекратена. Уви, останахме почти сами в парламента. Сега искат оръжието, което се изнася и което ще се използва срещу Русия, да се плаща от гражданите. С оръжие война не се печели. Смъртта носи една и съща болка и на украинската, майка и за руската майка“, каза Стойнев по време на срещата. Според БСП изходът е в дипломацията и България трябва да застане сред отговорните сили, призоваващи за решение на конфликта по дипломатически път. Изпращането на оръжие зачерква този път.  

Втората рана според социалистите е изтриването на миналото, на паметта, събарянето на паметници. „Разрушаването на историята – каквато и да е тя, е най-ретроградния процес, той е знак за нестабилност и безпътица“, заяви Стойнев.

Заедно с Драгомир Стойнев в Пазарджик бе и Христо Проданов – бивш министър на туризма от БСП. „БСП съзнава, че има нужда от сериозно стабилно правителство. България няма нужда от шарлатани и спасители, от повече експерименти. Не на последно място е и колко струват на нас, българите, поредните парламентарни Изборите на 2 април струват 100 млн. лв. на държавата. За справка - безплатните учебници за всички ученици струват 80 млн. лв.“, подчерта Проданов.

В срещата в Пазарджик участваха кандидатите Петя Цанкова, Димитър Жилков, Светлана Парашкевова-Узунова, Велина Георгиева, Петър Горчев, Елена Велева, Любен Кошериев, Десислава Георгиева, Георги Петров, Андрей Кюркчийски и Елена Лулина. За да подкрепи другарите си в Пазарджик пристигна и Христо Проданов, член на ИБ на НС на БСП.

По-рано през деня кандидатите за народни представители от „БСП за България“ имаха и срещи в Брацигово.

„БСП ще работи за възстановяване на родното производство на плодове и зеленчуци, така че България да се върне на собствения си пазар.“ Това каза на среща в Брацигово земеделският производител Димитър Жилков, трети в листата на Коалиция“ БСП за България“. Животновъдството и зеленчукопроизводството са най-потърпевшите сектори в нашето земеделие, затова усилията ни трябва да се насочат към възстановяването им, допълни Жилков, който е и областен председател на младите социалисти в Пазарджишко.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички