Четвъртък, 29 Юни 2023
 
Пазарджик

Тодор Попов: Да, кандидатирам се за нов кметски мандат - за разлика от другите, ние мислим и планираме дългосрочно

  22.03.2023 13:49             
Тодор Попов: Да, кандидатирам се за нов кметски мандат - за разлика от другите, ние мислим и планираме дългосрочно

ПАЗАРДЖИК. Традиционно Тодор Попов обяви на прага на пролетта намерението си да се кандидатира за още един мандат (в случая пети) за кмет на общината. И каза, че очаква отново кампанията да е "Всички срещу Тодор Попов", което няма да е нищо ново, но не се притеснява от това.

"Честита Първа пролет на всички. Традиционно споделям с местната общност намеренията ми за участие в надпреварата за местните избори. И на въпроса дали ще продължим с моя екип, краткият и ясен отговор е „ДА“. Аз ще се кандидатирам отново за кмет на община Пазарджик. По същия начин, както и досега - като независим кандидат, защото от години повтарям, че най-важната подкрепа е подкрепата на хората. Политика се прави от хора, а за мен е важно да продължим този устойчив път на развитие на нашата община“, каза Попов. „Едно от най-важните неща е да направим надграждането. Защо постигаме резултати през всичките тези години? Защото надграждахме през цялото време – заедно с целия ни екип, с нашите партньори и с голяма част от жителите на нашата община. Имахме ясен план и цел какво искаме да постигнем. Това, което ни отличава от другите, е че ние мислим и планираме дългосрочно. Никога не съм си ограничавал мисленето в мандати", коментира настоящият градоначалник.

Попов начерта приоритетите през следващите години и заяви, че макар от две години държавата да не е дала нито лев на общините, включително и на община Пазарджик, а половината му мандат да е минал под знака на КОВИД, на територията на община Пазарджик са направени много неща.

Плановете на Тодор Попов за областния град са Пазарджик да се превърне във високотехнологичен център, да има повече инвестиции, да има ръст на възнагражденията за хората и житейска перспектива.

"Ще надграждаме в сферата на инфраструктурата и образованието, ще продължим добрите практики в сферата на културата и спорта и ще обърнем специално внимание на младите хора и семейства, които искаме да задържим в Пазарджик", каза Попов. "В Пазарджик има една добра физическа среда, със зони за отдих, зони за спорт, добра инфраструктура, модерни депа, сепариращи и компостиращи инсталации, пречиствателни станции. В града ни има още няколко важни инфраструктурни неща, които трябва да се направят, и той ще добие завършен вид. Но целта, която искаме да гоним е хората да получават по-високи възнаграждения и всички ние да усетим тази промяна. Това ще стане чрез привличането на нови инвеститори, развитието на пазара на труда и конкуренцията. Има ли конкуренция, заплатите растат и това се видя през последните няколко години. Ние вървим в правилната посока“, убеден е Попов.

Той набеляза и приоритетите - развитието на инфраструктурата, поддръжката на тротоари, улици и междублокови пространства, като отбеляза, че важен приоритет остава и Западният околовръстен път. Приоритетни области ще останат и образованието, културата и спорта, а целта е с проекти да продължат да бъдат надграждани. Друг не по-малко важен приоритет е и стимулирането на младите семейства и въобще на младите хора, за да може те да остават в Пазарджик, да работят и живеят тук, да създават семейства и да отглеждат децата си, а и други хора да идват да живеят тук. Друг приоритет са иновациите.

„Една от важните задачи е Пазарджик да е иновативен, да е „смарт“ град или „клевър“ град (smart, clever – умен). Това е наименованието на проект, който цели разработването на система, която ще обхване цялата информация за всички системи като осветление, сметосъбиране, работа на светофарите, паркингите и т.н. Системата ще предоставя информация за анализ и за по-добро управление“, посочи Тодор Попов. Той съобщи, че планира и в Пазарджик да бъдат разкрити два института – по роботика и по медицина.

„Това са отделни проекти, по които вече се работи. Искам Пазарджик да е първият град с един или два такива центъра за високи технологии, за да се чувстваме на мястото си в Европа. Искам в Пазарджик да сме първи във всичко! Аз в годините съм показал, че каквото сме казали, това е ставало, макар на много хора да им е изглеждало абсурдно, затова имам самочувствието и претенцията да го споделя с нашите съграждани и отново да ги помоля да ми гласуват доверие. Аз ясно знам къде искам да стигнем. Има области, в които Община Пазарджик е сочена за пример, но искам да сме пример във всичко“, заяви Тодор Попов. „Предстоящата кампания за нас отново ще е позитивна, но очаквам тя да се води отново на принципа „Всички срещу Тодор Попов“, но ние сме свикнали", каза кметът. И добави, че ще запази добиря тон, защото може да е обвиняван във всички грехове, но никой не е отричал, че е възпитан.

„Най-точният синоним на управлението е отговорност – не за себе си, не толкова за екипа, а за всички жители на общината“, коментира Попов и поясни, че в следващите месеци заедно с екипа си ще детайлизират работата по всички проекти, които са започнали и които са определени за приоритетни.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички