Понеделник, 26 Юни 2023
 
Други

103-годишната баба Стоянка похапва месце, но не и кисело мляко

  30.03.2023 08:17             
103-годишната баба Стоянка похапва месце, но не и кисело мляко

ЛЕСИЧОВО. „Знаме“ вече съобщи, че на 17 март баба Стоянка Лилова закръгли 103 години. Тя живее в Лесичово и се радва на любовта и уважението на своите близки.

От името на кмета на общината, зам.-кметицата Веселина Милкова уважи столетницата с торта, цветя и поздравителен адрес. Ръководството на читалище „Отец Паисий 1890“ също поздрави най-възрастния жител.

Как се чувства баба Стоянка, прехвърлила едно столетие, сега разказа нейната снаха Мария Лилова:

- За годините си тя е в добро здраве. Обслужва се сама, храни се, сама оправя леглото си, шета по стаята, а в хубавото време излиза навън на двора. Зрението, особено на едното око, намалява, но вижда добре. Разговаряме си спокойно, но доста неща забравя.

Според мен, няма рецепта за дълголетие. Хранела се е, с каквото дал Господ в къщата. Сред предпочитаните ястия са тези с месо. Не обича кисело мляко. Навремето пийваше по малко ракийка, но сега не си позволявам да й давам алкохол.

Свекърва ми цял живот е работила в ТКЗС-то. В по-младите години отглеждаше прасе и пиленца. В двора садеше различни зеленчуци – домати, пипер и други. Баба Стоянка е много трудолюбива и скромна жена. Отгледала е двама сина и една дъщеря. Сега се радва на 6 внука и трима правнука.

„Знаме“ честити годишнината на баба Стоянка Лилова и й пожелава здраве и още години напред...

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички