Пазарджик

”Сърце в зелено” впечатли хора от цяла България

  26.03.2023 07:41             
”Сърце в зелено” впечатли хора от цяла България

ПАЗАРДЖИК. Участници от цялата страна се очакват за първия по рода си фестивал „Сърце в зелено“, иницииран от фризьорката Ваня Иванова и приятели. Датите са 21-22 април, а над 130 училища в страната са поканени. На специален брифинг Силвана Милева, Гергана Синдонас и техни съученици от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт обясниха, че „Сърце в зелено е проект”, който ни кара да се замислим какво всъщност е природата. Училището, което вече 5 години е зад каузата на вписаната в книгата „Гинес“ фризьорка за най-много вдигнати коси и също се гордее с над 50-те засадени дръвчета на стадиона за това време.

Гери и Сиси са част от трийсетината деца, за които „Сърце в зелено“ наистина е кауза и отправна точка.

„За 5 години „Сърце в зелено” порасна, затова вече ще е фестивал с конкурсен характер и ще обедини състезания по фризьорство, но и екология, изобразително изкуство и литература“, обясни Ваня Иванова форума, който и сега е подкрепен от Община Пазарджик. Програмата

„Изпратих 100 имейла на 100 училища, повечето от тях професионални гимназии. Получих доста обаждания и запитвания. Идеята се харесва. Обадиха ми се от Разград, от Добрич, току-що потвърдиха участие и от Хасково, от Ямбол…“, вълнува се Ваня. Тя благодари на кмета Тодор Попов и всички приятели-съмишленици.

„Група „Слънчо” ог ДГ “Валентина Терешкова“ - с г-жа Пешева и г-жа Ташева, с директорката Живка Спасова! Преди 5 години „слънчовците“ бяха бебета, не знаеха изобщо какво правят на сцената. Някои плачеха, докато танцуват - а на последния концерт тези деца изиграха невероятен танц. С това всяка година те да участват, знаейки, че танцуват, за да се съберат парички за дръвчета, това е възпитателната идея на „Сърце в зелено“. Това са децата, които ще променят мисленето ни. Но промяната зависи от всички нас“, казва коафьорката. Усмихва се при споменаването и на НПГГС „Христо Ботев“-Велинград, които с пълен автобус дошли за засаждането през октомври. “Получи се чудесна “химия“ между пазарджишките и велинградските деца. Сега 22 април съвпада с Деня на Земята, а това бе повод и РИОСВ да се включи – в наградите за конкурсите за есето и картините. Съюзът на парамедиците в България също – с лекции и демонстрации. Boys of Hell ще докарат двайсетина мотоциклета пред залата за атракция и забавление. Ателие „Хефест“ ще участват…“ Ваня спира за миг и пак се усмихва. „Хора, струва си да живеем в един по-чист, по-зелен град. Да си отворим сърцата и да бъдем истински добри. И нашето „Сърце в зелено“ наистина ще порасне“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички