Крими

Ексклузивно: Арестуваха председател на Общински съвет и сина му с два пикапа дървесина

  26.03.2023 13:18             
Ексклузивно: Арестуваха председател на Общински съвет и сина му с два пикапа дървесина
Снимката е илюстративна

СЪРНИЦА-ВЕЛИНГРАД. "Знаме" научи, че вчера, около 17 часа, председателят на Общинския съвет в Сърница Салих Османджиков и синът му са задържани с два пикапа „Мицубиши“, натоварени общо с над 2 куб. м нарязана иглолистна дървесина. Служителите от „Криминална полиция“-Велинград са действали по сигнал заедно с горски служители. Полицаите проследили превозните средства от гората до цеха, собственост на бащата и сина, и там вече арестували Салих и сина му, които шофирали джиповете, след като било установено, че превозваната  дървесина не е маркирана с контролна горска марка, нито пък има издадени превозни билети, които да доказват законния произход на дървата.

50-годишният мъж и 23-годишният му син са задържани с полицейски заповеди за по 24 часа, а пикапите са прибрани в Районното управление на полицията във Велинград.

"Ако правиш „черни“ курсове с пикапите  вместо с тежкотоварни автомобили, това не бие на очи. „Ако приемем, че човек прави по 3-4 такива курса и добива по този начин по 6-8 кубика на ден, това са чисти 1800-2400 лева, необложени с данък“, коментират и горски служители. Продължителността на незаконния добив няма как да бъде доказана, но за последния случай вече са образувани две досъдебни производства в Районната прокуратура.

"Имаме задържани баща и син, но не мога да потвърдя, че става дума за хората, за които ме питате. Няма как да съобщя и имената им", коментира говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. "Вчера на територията на Велинград и Сърница е проведена специализирана полицейска операция. Има задържани баща и син, превозвали незаконно добита дървесина в товарните отсеци на два пикапа. Количеството е повече от 2 куб. м обла иглолистна дървесина. Две досъдебни производства са образувани", допълни Мирослав Стоянов.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички