Понеделник, 26 Юни 2023
 
Пазарджик

Зов за помощ! Педагогически съветник от Езиковата се нуждае от бъбречна трансплантация!

  27.03.2023 13:57             
Зов за помощ! Педагогически съветник от Езиковата се нуждае от бъбречна трансплантация!

 

Тодор Тодоров е педагогически съветник в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“- гр. Пазарджик, а сега има нужда от животоспасяваща подкрепа. Мъжът, който работи в системата на образованието повече от 20 години, се нуждае от бъбречна трансплантация. Колегите му изпратиха писмо до началника на РУО на МОН Дора Дулчева с молба за подкрепа и апел към всички, които могат да отворят сърцата си.

Промяната в здравния статус на Тодор Тодоров настъпва преди около 13 години. Следват множество интервензии и операции, след като се установява, че причината за влошеното състояние са сериозни проблеми в опорно-двигателната система. През 2018 г., след проведени изследвания, става ясно, че Тодор Тодоров е и с бъбречна недостатъчност. Започва един дълъг процес на лечение, който до момента не дава очаквания резултат.

Предстои, след броени дни, Тодор да бъде включен в списъка на нуждаещите се от трансплантация български граждани, но в България този процес е дълъг и понякога невъзможен.

Заради влошеното здравословно състояние, семейството на мъжа търси помощ от лечебни заведения в чужбина. Сега те очакват оферта от болница в Турция, като в предварителните разговори и проведени изследвания, който показват съвместимост, е уточнено, че неговата сестра може да бъде негов донор.  Очакваната сума за трансплантационната интервенция, лечение и рехабилитация ще бъде над 55 000 лева.

„Това е причината, ние като колеги на Тодор Тодоров, да започнем кампания в неговата подкрепа,  защото сумата е невъзможно да бъде покрита от неговото семейство.

Молим за Вашето съдействие, призивът да стигне до нашите колеги - педагози, психолози, педагогически съветници, логопеди, ресурсни учители и всички, заети в системата на образованието“,  апелират колегите на Тодор Тодоров.

Даренията могат да бъдат превеждани на откритата дарителска сметка на името на Тодор Иванов Тодоров: ОББ, BG73UBBS80021043059150 /в български лева/.

Благодарим Ви!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички