Понеделник, 26 Юни 2023
 
Спорт

Боксьорите на “Тракиец“ с титла и бронз от държавното за младежи

  27.03.2023 13:59             
Боксьорите на “Тракиец“ с титла и бронз от държавното за младежи

КЪРДЖАЛИ. Държавна титла и бронзов медал завоюваха боксьорите на боксова академия „Тракиец“ от завършилия първи кръг на Държавното лично-отборно първенство за юноши. Треньорът Андрей Георгиев изведе трима състезатели на ринга. При 42-килограмовите Радослав Митанков, който е и ученик в Спортното училище, ликува на върха след три победи, за да се наслади на златния си дебют. Бронза бе спечелен от другия дебютант - Станислав Боериков. След три победи той бе спрян от участие на финал от треньора си заради здравословни проблеми.

Третият участник на „Тракиец“ – Иван Гаврилов, изтегли лош жребий и още в първия кръг отпадна от бъдещия шампион от ЦСКА.

„Иван имаше малшанс – на практика този мач трябваше да бъде финал, но се игра в началото. Късмет…“, коментира пред наш репортер треньорът на тракийци и преподавател в Спортното училище Андрей Георгиев. „ Станислав пък цяла седмица бе измъчван от вируси и не тренира. Нямаше смисъл да го пускам на финала – той даде максимума, на който е способен към момента. А титлата на Радослав няма как да не ни зарадва. Доволен съм от старанието и показаното от момчетата. Сега гледаме към Държавното лично отборно първенство за ученици“, допълни наставникът.

Нашите момчета бяха трима, затова и не влязоха в призовата отборна тройка. На държавното в Кърджали младите надежди на „Локомотив“ достигнаха до 9 медала – 4 златни, 1 сребърен и 4 бронзови, което им отреди първата позиция с 43 точки. Те изпревариха талантите на ЦСКА, които с четири отличия – 1 златен и 3 сребърни се наредиха на второ място с 23 точки. Третата позиция на почетната стълбичка заеха надеждите на „Първенец“, които се отличиха с две титли и едно второ място, както и с актив от 20 точки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички