Крими

Полицейският бюлетин на 27 март 2023 г.

  27.03.2023 14:11             
Полицейският бюлетин на 27 март 2023 г.

Двама са задържани за притежаване на наркотици от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Екипи на сектора провели специализирана полицейска акция за противодействие на притежанието и разпространението на дрога в областния град. Те извършили проверки в гараж ползван от 39-годишен пазарджиклия и в апартамент обитаван от негов 50-годишен съгражданин. В гаража били открити полиетиленов плик с неголямо количество хашиш и метамфетамин. В прилежащо към апартамента помещение органите на реда намерили малко над 15 грама хашиш. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, а дрогата е иззета. Спрямо тях са образувани досъдебни производства.

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха извършител на кражба. В средата на март неизвестен разбил входната врата на пицария в Пазарджик. Апашът проникнал в обекта и от там извършил кражба на оборотни пари в размер на около 400 лева. На местопроизшествието бил извършен оглед, а с работа по случая се заели служители на сектор „Криминална полиция“ при полицейското управление в областния град. В резултат на предприетите действия било установено, че автор на посегателството е 24-годишен мъж от Пазарджик. Той е задържан, а спрямо него се води досъдебно производство.

Четири бързи производства са образувани спрямо шофьори през уикенда. В събота в близост до паркинг на крайпътно заведение служители от РУ-Септември извършили проверка на „Порше“. Зад волана му бил 29-годишен жител на септемврийското село Семчиново. След направяните тестове с дрегер се оказало, че водачът е под въздействието на наркотици. При рутинни проверки се установило, че 35-годишен от София и 20-годишен от велинградското село Света Петка шофират без свидетелства за управление на МПС. Те им били отнети заради други извършени от тях нарушения. Млад мъж на 20 години от велинградското село Драгиново пък управлявал мотоциклет, който не бил регистриран по установения ред.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички