Регионът

Стрелча ще участва в надпреварата “ЕКО ОТГОВОРНА Община на България“

  28.03.2023 07:25             
Стрелча ще участва в надпреварата “ЕКО ОТГОВОРНА Община на България“

Община Стрелча ще участва в надпреварата "ЕКО ОТГОВОРНА Община на България", организирана от сдружение "BG Бъди активен", която се провежда за пета поредна година и обединява малки и големи за каузата на разделно събиране на опаковките. Кампанията "Искам да съм полезен... Рециклирай ме!" е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Надпреварата стартира с обявяването на състезание в учебните институции на територията на общината на 18 март в чест на  Световния ден на рециклирането. В рамките на един месец, до 22 април – Деня на Земята, децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Стрелча ще организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас и награждаване на спечелилите класове.

Едновременно  с  обявената проява  в учебните институции, в периода 18 март – 22 април  ще се  проведе и  акция за почистване на зелени площи, градинки, места за обществено ползване и  крайградските зони. Идеята е чрез общи усилия – на местна власт и активни граждани, да се допринесе за повишаването на чистотата в населените места и не на последно място да намалее броят на нерегламентираните сметища.

Желаещите да се включат в акцията за почистване могат да получат чували и ръкавици в Общинска администрация – Стрелча, както и в кметствата на селата Дюлево, Смилец, Свобода и Блатница. Разделно събраните в полиетиленови чували масово разпространени отпадъци, ел. техника и др. да се оставят до контейнерите и кофите за смет.
 За извозване на събрани отпадъци в крайградските зони, сигнализирайте в Община Стрелча на тел: 03532/2020 или в ОП „БКС и ОИ“  на тел: 0889320624.

Да станем част от кампанията с личния си пример, като се включим и почистим там, където живеем, учим и работим! Вашата активност и ангажираност имат значение! Нека любимите ни места в града и близо до него станат  по-уютни и приятни! - призовават от общинската администрация.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички