Регионът

Община Панагюрище почита паметта на героите от Априлското въстание

  29.03.2023 07:10             
Община Панагюрище почита паметта на героите от Априлското въстание

ПАНАГЮРИЩЕ. Богата на събития е програмата през месец април, посветена на 147-годишнината от Априлското въстание. Програмата, в която Априската епопея заема централно място, започна още на 13 януари в Оборище, където тържествено бе отбелязана 145-годишнината от освобождението на Панагюрския край. Тя включва над 70 събития, в които мащабно се включват всички културни и образователни институции на територията на общината, а от тях 38 са през април. 

"За поредна година Община Панагюрище изготвя и реализира годишна програма, посветена на Априлското въстание – най-високия връх в борбите на българския народ за национално освобождение и възстановяване на българската държавност. Благодарим на ръководителите и екипите на институциите, които не спират да  разпалват и поддържат  пламъка на Родолюбието жив. Вярваме, че с общи усилия ще превърнем честването на Априлската епопея в истински поклон пред българския дух и в ярка демонстрация на националната ни гордост и памет", коментираха от местната администрация.

Годишната програма на Община Панагюрище, посветена на 147-та годишнина от избухването на Априлското въстание, може да видите ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички