Четвъртък, 29 Юни 2023
 
Крими

Списъци с имена на хора и парични суми са открити в хранителни магазини в Септември, Мененкьово и Ракитово

  29.03.2023 12:44             
Списъци с имена на хора и парични суми са открити в хранителни магазини в Септември, Мененкьово и Ракитово

Тези и много други нарушения са засечени при специализирана полицейска операция

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция. Тя е осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на престъпността и опазването на обществения ред в обслужваната от дирекцията територия на региона. В акцията взеха участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В хода на полицейските действия са проверени 1061 човека, 1074 моторни превозни средства, 7 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 8 заложни къщи и 43 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. За установени престъпления са образувани 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 10 лица за срок от 24 часа. Съставени са 77 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Септември са извършили проверки в хранителни магазини, намиращи се на територията на гр. Септември и беловското село Мененкьово. В тях органите на реда са открили и иззели списъци с имена на хора и парични суми срещу тях. И на двете места са извършени огледи от дежурна група при РУ-Септември. Задържани са собствениците и на двата обекта – жена на 67 години от Септември и мъж на 71-години от село Мененкьово. По случаите са образувани досъдебни производства.

Екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик също се натъкнали на подобни списъци при проверка на магазин в Ракитово, който бил стопанисван от частна фирма. Задържан за срок от 24 часа е 39-годишният собственик на търговския обект. По случая е образувана преписка.

Екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик задържа водач на лека кола, предложил подкуп. Снощи на улица в пазарджишкото село Драгор униформените спрели за проверка „Ситроен“ с водач 59-годишен мъж от пазарджишкото село Мало Конаре. Полицаите установили нарушение по Закона за движение по пътищата и предприели съставянето на фиш. Виждайки това, мъжът подхвърлил в багажника на служебната „Киа“ банкнота с номинал от 20 лева. Той е задържан незабавно, а на мястото е извършен оглед.

При провеждането на спецпоперацията е задържан 51-годишен от панагюрското село Бъта. Той съхранявал в къща пневматична пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, както и 21 ловни патрона 12-ти калибър.

Установени са 7 лица на възраст между 16 и 46 години от различни населени места в региона, които са извършили взломни кражби от жилища, обществени сгради и търговски обекти.

35-годишен от Септември и 31 годишен от пазарджишкото село Динката са задържани заради притежание на наркотични вещества.

Мъж на 44 години от село Главиница и двама на 30 и 33 години от Пазарджик са установени, като извършители на присвояване на мобилен телефон и портмоне със сумата от 420 лева и лични документи.

18-годишен тийнейджър е задържан за извършена от него вандалска проява, при която са срязани две от гумите на паркиран лек автомобил.

Два са случаите, при които в частни имоти е установено наличието на незаконно добита дървесина.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички