Четвъртък, 06 Юли 2023
 
Други Избори

Искра Михайлова от Сърница: Европейските пари да стигнат до малкия бизнес - това е приоритетът на ДПС за новия кабинет

  30.03.2023 15:36             
Искра Михайлова от Сърница: Европейските пари да стигнат до малкия бизнес - това е приоритетът на ДПС за новия кабинет

 

Сърница2

Оперативните програми за България са договорени, но от тях не е изплатен нито лев. Има програма за регионално развитие, която трябва да реши проблема с пътищата, с инфраструктурата. Има програма за конкурентоспособност, която би трябвало да подкрепи малките фирми, има околна среда - за да реши въпроса с водата и канализацията в малките населени места. Тези програми би трябвало отдавна да са подкрепили хората, заяви Искра Михайлова. И подчерта, че това вече се случи в Испания, Хърватска, Румъния, Германия, но не и в България.

Сърница3

Обедняването в страната, проблемите на общините се решават само инвестиции. Ние имаме в момента готови възможности за инвестиции, това са оперативните програми и Планът за възстановяване и устойчивост, продължи Михайлова.

Първата задача на новото редовно правителство в България, в което ДПС ще участва, е тези програми да заработят моментално. Това чухме от хората, от това има нужда, категорична бе тя.

Сърница6

Ние знаем как се действа, правили сме го и това трябва да се случи веднага. Втората задача е националният План за възстановяване и устойчивост, заяви Искра Михайлова. Тя обясни, че когато Европа осъзна колко много е загубила заради Ковид-кризата, създаде този механизъм на стойност 750 милиарда евро.

Разпредели ги за всички страни. Миналата година Испания инвестира 14 милиарда евро в реновирането на сграден фонд, а за България - нула. Целта на този механизъм беше да се подкрепи малкият бизнес, да се подкрепят хотелиерите, дърводобивните фирми, дървопреработвателните предприятия, за да могат да запазят работните места. Нито един от вас не е получил нищо, заяви Михайлова. И допълни: "Там стоят 2,5 милиарда, които вече са получени и абсолютно безотговорно ни обясняват че трябвало да се приемат 22 закона. Добре, нека да ги приемат.".

Сърница7

Първа задача на новото правителство, в което ДПС ще участва, е тези пари да стигнат до малкия бизнес, до хората. Това е ключово, ако искаме да вървим напред. Малкият бизнес за нас е приоритет, малкият бизнес в туризма, в дърводобива, малкият бизнес тук, в Сърница. Ние не случайно обикаляме страната и поемаме ангажимент, абсолютно отговорно, с чист разум, че това ще бъде първа основна задача, категорична бе Искра Михайлова.

Това са инвестиции от Европа и Европа е готова да помага още. Аз бях докладчик по специален социален фон за климата. Всички, които страдат от високите цени на електрическата енергия, от високите цени за отопление, всички, които страдат от инфлацията като цяло, да бъдат специално подкрепени. Гласувахме такъв фонд, някой да е чул, някой да е дошъл да ви каже, заяви още Искра Михайлова. И обясни, че със средствата от фонда ще се подкрепят социално слабите граждани.

Сърница8

Този механизъм влиза в сила от 1 януари 2025 дотогава всяка община трябва да бъде готова. И това ще бъде трета задача на бъдещето правителство - да се определят хората, които имат нужда от подкрепа, зави Искра Михайлова.

Сърница9

Трябва да подкрепим малкия бизнес и социално слабите хора, за да върви страната напред и нагоре. Иначе затъваме. Ние в Брюксел работим с мисъл за хората, а в България ние, ДПС, сме единствените, които работим с мисъл и любов за хората, обобщи Искра Михайлова.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички