Четвъртък, 29 Юни 2023
 
Други Избори

В Дорково и Гърмен ДПС обяви, че слага за приоритет на новия кабинет културно-историческото наследство като ресурс за развитие на регионите

  30.03.2023 17:59             
В Дорково и Гърмен ДПС обяви, че слага за приоритет на новия кабинет културно-историческото наследство като ресурс за развитие на регионите

 

ДПС слага като приоритет за бъдещото редовно правителство развитието на културно-историческото наследство като ресурс за развитие на регионите. Това заяви евродепутатът Искра Михайлова в село Дорково и в село Гърмен.

Гърмен1

Заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ те посетиха античния римски град Никополис ад Нестум (в превод – Град на победата), който е и единственият град в Родопите от периода на римското владичество. Намира се до с. Гърмен и е основан от император Траян в чест на победата над даките.

Гърмен2

Ден по-рано Централният предизборен лъч на ДПС посети и двете най-големи туристически атракции около пазарджишкото село Дорково - Плиоценския парк, с огромния мамут, както и непристъпната средновековна крепост Цепина по времето на деспот Алексий Слав.

Гърмен4

Културно-историческото ни наследство в неговата цялост и пълнота може да ни обединява, може да ни служи и за икономическо развитие и просперитет - и на регионите, и на държавата. Ако някой ползва историята за разделение, то ние се опитваме да демонстрираме обратното. Историята може да служи за обединение и за развитие, заяви Мустафа Карадайъ.

Гърмен5

Обикаляйки цялата страна, посетихме останки на римски градове, тракийски гробници и градове, неолитни селища и го направихме с две цели. Едната е да демонстрираме пред цялото общество в България, че за Движението за права и свободи културно-историческото наследство на България е ресурс, който може и трябва да бъде развит, защото ще подпомогне за развитие на регионите, каза Михайлова.

Дорково1

И добави: "Втората цел е – ние показваме на всички наши структури колко е важно в планирането и на местното развитие, и на регионалното развитие, да включват този елемент. Защото България е на трето място в Европа по културно-исторически забележителности.".

Дорково2

Тя припомни, че България има третата по голема културна съкровищница в Европа.

Дорково3

Дорково6


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички