Спорт

Национално първенство по ски на Белмекен събра деца с увредено зрение

  31.03.2023 08:53             
Национално първенство по ски на Белмекен събра деца с увредено зрение

Българската параолимпийска федерация за поредна година организира със съдействието на община Велинград Национално първенство по ски бягане за деца с увредено зрение. Ученици от III до XII клас на СУУНЗ „Луи Брайл”, СУ ”Гоце Делчев” –София и РПГ „Никола Стойчев” – Разлог се надпреварваха в три категории. За трасе бе избрана базата за биатлон към НСБ „Белмекен”. Стартовете за дългата дистанция бяха вчера, а за късата –днес.

Най-малкият участник в състезанието бе 11-годишния Здравко Жилов, а най-бърз с време 3:06 мин в късата дистанция бе Хакан Осман, който е от Националния параолимпийски отбор по ски бягане. Отборната купа спечели тима на СУУНЗ „Луи Брайл”.

Председателят на БПФ Илия Лалов благодари на община Велинград за дългогодишната подкрепа на състезанието и в тази връзка връчи плакет на началника на отдел „Туризъм и реклама” Цвета Спасова. Големи благодарности и за главния съдия Мильо Манушов и за велинградските ветерани-скиори, които придружаваха незрящите деца по трасето, както и на медицинския екип.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички