Четвъртък, 06 Юли 2023
 
Пазарджик

Включете се в засаждането на 1500 дръвчета в Пазарджик в събота и неделя

  31.03.2023 15:10             
Включете се в засаждането на 1500 дръвчета в Пазарджик в събота и неделя

На 1 и 2 април „Планинско спасяване област Пазарджик“ организира засаждането на 1500 дръвчета, дарени им от групата Гората.бг  - ясени, липи и акации.

Началото е в 10:00 часа, като сборният пункт е Кучешката градинка при мост Атлантик. Теренът, който ще се залесява, е около мост „Атлантик“ в посока река Тополница.

В неделя доброволците ще се разделят на две групи.  Едната група ще е на Стадиона, сборен пункт е паркингът на входа, час - 10:00. Другата група ще засажда в „Зоната на здравето“, като сборният пункт също е с начален час - 10:00.

„Очакваме ви! Желателно е да си носите лопати и мотики, задължително е да се екипирате с усмивки и добро настроение!“, приканват организаторите. „Целта на събитието е, макар и с малко, да допринесем за по-доброто бъдеще. Важно е да обръщаме внимание на околната среда и да пазим природата. Една част от дръвчетата са медоносни, като така се надяваме да помогнем и на пчелите, които са едни от най-важните обитатели на Земята. Всеки е добре дошъл, стига да има желание! Стискаме палци времето да е хубаво и да ни позволи да си свършим работата докрай. Ако има промяна, ще пишем на нашата страница във Фейсбук!“

Линк към събитието: https://fb.me/e/5rUGK9f9A

Идеята за "Гората.бг" възниква в края на 2011г., под формата на една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България. Първоначално се развива изцяло в социалната мрежа Facebook като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета. След десетина отказа и няколко неуспешни опита, създателят на инициативата не се отказава, а намира възможност и така през 2013 г. стартира реалното засаждане на дървета - и оттогава това е един непрекъснат процес, в който към момента имаме засадени и подарени над 2 000 000 (2 милиона) нови дървета за България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички