Четвъртък, 06 Юли 2023
 
Регионът

Проф. Ваня Добрева е носителката на националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” за 2023 г..

  31.03.2023 17:22             
Проф. Ваня Добрева е носителката на националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” за 2023 г..

ПАНАГЮРИЩЕ. Кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” за 2023 година на тържествена церемония – част от традиционните Бончеви празници на СУ „Нешо Бончев” в Панагюрище.

На церемонията, която се състоя в Театър Дом – паметник на 30 март тазгодишният носител на наградата – проф. Ваня Добрева получи плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Панагюрище.

Кметът на община Панагюрище Белишки сърдечно поздрави носителя на престижната награда, отправи пожелания за нови успехи и дръзновение на възпитаниците на СУ „Нешо Бончев” и благодари за всеотдайността на учителите и подкрепата на родителите.

Директорът на СУ „Нешо Бончев” откри събитието – част от богатата програма, посветена на патрона на училището, с вълнуващ поздрав.

Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет - Панагюрище Христо Калоянов, заместник-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, а залата бе препълнена с преподаватели и ученици от панагюрската гимназия, представители на образователни и културни институции, родители и много гости.

Бяха наградени и победителите в конкурса „Младите дарования на СУ „Нешо Бончев”” –  достойни последователи на своя патрон.

С въздействащия спектакъл „Занапред – добър е Господ ...“,  посветен на Априлското въстание от 1876, учениците от СУ „Нешо Бончев” отправиха силни послания към всички присъстващи. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички