Четвъртък, 06 Юли 2023
 
Спорт

В Спортното училище се проведе антидопингово обучение

  02.04.2023 07:09             
В Спортното училище се проведе антидопингово обучение

ПАЗАРДЖИК. По инициатива на Спортното училище в учебното заведение се проведе антидопингово обучение за младите спортисти. Обучението се провежда по специална програма. Целта е да се популяризира идеята за чист спорт, да се насърчат младите спортистите да се състезават честно, без допинг и да спазват моралните и етични ценности на спортния дух.

 Основна тема на обучението, в което се включиха ученици от 8. до 12. клас, беше  Принципи на чистия спорт и спортната етика. Пред учениците беше показана презентация, която представи антидопинговите правила. Учениците научиха, че е създадена и работи активно Международната антидопингова агенция, която е създала списък със забранените за употреба от спортисти субстанции. Представени бяха и детайли за различните забранени субстанции, както и информация за осъществяването на допинг контрол. В детайли беше представена и процедурата за изследване при спортистите.

Особен интерес предизвика списъкът с български спортисти, дали положителен допинг тест при различни състезания.

Лектор на обучението бе Ася Бакалова – преподавател по професионална подготовка. В представянето на информацията и презентацията съдействаха Станислав Чочков – преподавател по спортна подготовка и Стефани Янакиева – преподавател по професионална подготовка.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички