Други

РЗИ отбелязва днешния Световен ден на здравето със семинар съвместно с РЕКИЦ

  07.04.2023 09:51             
РЗИ отбелязва днешния Световен ден на здравето със семинар съвместно с РЕКИЦ

Днес служителите от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, РЗИ Пазарджик ще отбележат Световния ден на здравето през 2023 г. съвместно с Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“  - Пазарджик, със семинар на тема: „Читалищата трибуни на здравната просвета и пъртньори в промоцията на здраве“.

На обучителния семинар здравните експерти ще презентират пред читалищните секретари стартиралото проучване на обемна активност на  радон в детските градини в област Пазарджик и темите: „Електронните цигари и влиянието им върху здравето!“ и „Райски газ“.

Между РЗИ Пазарджик и читалищните секретари от областта през годините се установиха много добри партньорски практики. В областните читалища се провеждат множество здравни беседи, обучения, срещи и семинари. Самите служители със своята социална ангажираност са проводник на здравни знания и култура, и спомагат за повишаване информираността на населението по различни теми касаещи индивидуалното и общественото здраве.

*** *************

Световният ден на здравето е глобална инициатива на Световната здравна организация, която се отбелязва всяка година на 7 април, като началото е поставено през 1948 г. В  България се отбелязва от 1964 г.  като Ден на здравния работник, а от 2006 г. е преименуван на професионален празник на работещите в здравеопазването.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички