Понеделник, 17 Юли 2023
 
Спорт

Хебър измъкна под носа на Левски полуфинал №2 и води с 2:0 в плейофите!

  13.04.2023 21:54             
Хебър измъкна под носа на Левски полуфинал №2 и води с 2:0 в плейофите!

СОФИЯ. Шампионите от Хебър (Пазарджик) взеха и мач №2 от полуфиналната серия в Efbet Супер Волей срещу Левски с драматичното 3:2 (25:18, 20:25, 25:19, 17:25, 15:). Така играчите от Пазарджик се реваншираха на столичани за загубите в редовното първенство. Да припомним, че вчера те спечелиха първата полуфинална среща с 3:0 в столицата и така поведоха в серията с 2-0 победи. Играе се до 3 победи от 5 мача. Следващата среща между двата тима ще се състои на 16 април /неделя/ от 18:00 ч. в спортна зала “Васил Левски” в Пазарджик.

В днешния плейофен мач Левски поведе с 3:1 в началото, но хебърци изравниха при 3:3 след силна атака на Тодор Алексиев и грешка на Антов от "сините". Играта продължи напълно равностойно до 11:11. Левски излезе напред в резултата при 14:11 след грешка от сервис на Алексиев Треньорът на "тигрите" Камило Плачи взе прекъсване. Разликата в полза на Левски стана 18:12 след технично отиграване на Торо, което принуди Камило Плачи да поиска втори тайм-аут за Хебър. Шампионите намалиха изоставането си до 19:15 след две успешни атаки на Якопо Масари. Левски си върна предимството при 22:15 след отлична блокада на Лазар Бучков и аут на Ники Николов от гостите, след което спокойно взе гейма с 25:18 след грешка от атака на Масари.

Във втория гейм Хебър дръпна с 8:5 след грешка от сервис от Симеон Николов, а разликата стана 11:6 след нови две блокади на Ники Николов и силен ас на Масари. Преднината на шампионите нарасна до 14:8 след ас на Джулио Саби. Постепенно Левски успя да стопи пасива си до 18:16 след грешка от сервис на Масари от гостите последвана от успешна атака на Венислав Антов и ас на Лазар Бучков. Това накара Камило Плачи да вземе прекъсване за Хебър. "Тигрите" си върнаха част от преднината си при 21:17 след сервис в аут на Антов и отлична блокада на Виктор Йосифов. В крайна сметка Хебър спечели гейма с 25:20 след успешен блок на Масари - 1:1.

Третата част започна с червен картон за Пламен Шекерджиев от Хебър за напсуване на втория съдия на срещата Атанас Върбанов. Домакините поведоха с  5:1 след атака в аут на Джулио Саби и силен ас на Владимир Гърков, което пък накара Камило Плачи да вземе първото си прекъсване. Постепенно шампионите успяха да изравнят при 7:7 след технично отиграване на разпределителя Александър Туш, грешка в атака на Венислав Антов от "сините" и два бомбени аса на Виктор Йосифов. След тайм-аута за Николай Желязков и Левски играта продължи точка за точка до 12:12, след което домакините отново поведоха с 16:12 след две страхотни атаки и блок на Алехандро Торо и блокада на Лазар Бучков. Двата тима отново продължиха равностойно до 20:16 след атака през центъра на Светослав Гоцев от Левски. Разликата стана 23:18 след нова грешка в атака на Якопо Масари, а Левски взе гейма при 25:19 след атака на Лазар Бучков и грешка в атака на Джулио Саби.

Четвъртата част бе за Хебър. „Тигрите“ се откъснаха при 7:4 след атака на Тодор Алексиев, грешка след неразбирателство в съперника и ас на Александър Туш. Шампионите увеличиха преднината на 11:6 след две отлични блокади на Виктор Йосифов и Тодор Алексиев, а след отличен блок на Алексиев резултатът стана 13:7. Левски успя да намали изоставането си до 13:10 след успешна блокада на Симеон Николов и контра блок-аут на Алехандро Торо. Последва атака в аут на Торо, след което имаше сериозна размяна на реплики между капитанът и либеро на Левски Владислав Иванов и разпределителя на Хебър Александър Туш, които получиха по един жълт картон от първия съдия Ивайло Иванов. Контра на Алексиев и 18:13 и прекъсване за Николай Желязков и "сините". Въпреки това, резултатът стана 19:13 след нова мощна контра на Алексиев. Хебър държеше контрола на играта и затвори гейма с убедителното 25:17 след блокада и контра през центъра на Николай Николов.

В решаващия тайбрек Левски започна с крехка преднина и не я изпусна, а я увеличи на 4:1 след успешна атака на Владимир Гърков последвана от грешки на Джулио Саби и Тодор Алексиев. Камило Плачи поиска прекъсване, но след нов блок на младия Симеон Николов и контра на Гърков резултатът набъбна до отчайващото 6:1. Постепенно "тигрите" успяха да намалят до 7:5 след две страхотни атаки на влезлия като резерва Пламен Шекерджиев. И тайм-аута не помогна на Николай Желязков, последва силна контра от втора линия на Якопо Масари и 7:6. Размяната на игралните полета пък дойде при 8:6 за "сините" след грешка от сервис на Саби от шампионите. 9:6 след силна контра по правата на Алехандро Торо. Последваха силни минути за Хебър, които стигнаха до 10:10 след нова атака на Масари и мощен ас на Виктор Йосифов. Шампионите обърнаха резултата при 11:10 след грешка в атака на Торо. Двата тима продължиха да се борят до край за всяка топка и точка до 14:14, но в крайна сметка Хебър измъкна тайбрека с 16:14 след много силна атака и мощен ас на Джулио Саби.

Левски: Симеон Николов, Венислав Антов, Алехандро Торо, Владимир Гърков, Светослав Гоцев, Лазар Бучков - Владислав Иванов-либеро

ХЕБЪР: Александър Туш, Джулио Саби, Якопо Масари, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички