Понеделник, 17 Юли 2023
 
Регионът

Община Стрелча получи 35 000 лева от фондация ”Лъчезар Цоцорков” за Жаба могила

  16.04.2023 08:43             
Община Стрелча получи 35 000 лева от фондация ”Лъчезар Цоцорков” за Жаба могила

Фондация „Лъчезар Цоцорков” включи Стрелча в годишната си програма за подкрепа на проекти в сферата на културата, които са двигател на местното икономическо развитие. Като израз на висока оценка и доверие за работата и усилията на ръководството на Общината за развитие на туризма и съхранение на културното наследство на територията на Стрелча, коментираха благородния жест от общинската администрация. 

С дарението от 35 000 лева Общината ще подготви проект, чиято реализация ще позволи уникалното археологическо наследство  да бъде съхранено и представено по най-добрия начин на туристите.
Кметът инж Георги Павлов коментира, че гордостта на Стрелча - гробницата „Жаба могила” от години се е превърнала в срам на града, заради липсата на средства за консервация и реставрация.
- Миналата година успяхме да създадем организация за всекидневен достъп до „Жаба могила”, а днес, с подкрепата на фондация „Лъчезар Цоцорков”, на която поднасям искрените си благодарности, ще направим решителната крачка да върнем блясъка и да направим привлекателен за посещения този уникален археологически обект",  допълни инж. Павлов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички