Четвъртък, 20 Юли 2023
 
Крими

Полицейският бюлетин на 18 април 2023 г.

  18.04.2023 11:59             
Полицейският бюлетин на 18 април 2023 г.

Шестима водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол или наркотици, са задържани за времето от петък до днес. Двама от тях предизвикали и пътно-транспортни произшествия. Малко след полунощ в събота на улица в Панагюрище станал пътен инцидент. 20-годишен водач на „Мерцедес“ не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на „Форд“ управляван от 30-годишна негова съгражданка. Последвал удар, при който са нанесени само материални щети и по двете возила. Пристигналите на мястото пътни полицаи от РУ-Панагюрище тествали двамата водачи с дрегер, като при мъжа уредът отчел 1.41 промила. След самокатастрофиране с личния си автомобил бил спипан и 27-годишен жител на Пещера. Той се оказал зад волана с 2.48 промила концентрация на алкохол. Екипи на полицейските управления и сектор „Пътна полиция“ засекли още 39-годишен мъж от велинградското село Долна Дъбева и шофьор на 24 години от София. Те управлявали возилата си съответно с 1.95 и 1.83 промила. 33-годишна дама от Пловдив шофирала „Опел“-а си по улиците на областния град под въздействието на наркотици. Автопатрули при РУ-Панагюрище и участъка в Стрелча спрели за рутинна проверка „Фолксваген“ с водач 37-годишен стрелчанин. Оказало се, че той е с положителна проба за употреба на наркотици и 2.24 промила алкохолна концентрация. И шестимата са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления в региона. Спрямо тях са образувани бързи производства.

Велинградчанин е задържан от полицаите в курорта за притежание на наркотици. На една от улиците във Велинград полицейски екип извършил проверка на 27-годишен жител на курорта. Оказало се, че той носи в себе си полиетиленов плик с бяло кристално вещество. Бил направен полеви наркотест, който реагирал положително на метамфетамин. Последвало претърсване в жилището му, където органите на реда открили полиетиленов плик със суха марихуана, както и няколко опаковани със станиол картончета, които били напоени с неустановено вещество. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа. Спрямо него се води бързо производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички