Четвъртък, 27 Юли 2023
 
Крими

23 престъпления и 15 задържани в специализирана полицейска операция

  27.04.2023 13:43             
23 престъпления и 15 задържани в специализирана полицейска операция

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция. Тя е осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия.

В нея взеха участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени 1107 човека, 892 моторни превозни средства, 8 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 3 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 16 търговски обекта /павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 23 престъпления, образувани са 13 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 15 лица. Съставени са 93 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По характерни случаи:

По време на полицейските действия служители от РУ-Септември са извършили претърсване в къща, обитавана от 49-годишен мъж от септемврийското село Варвара. На приземния етаж криминалистите открили обособена оранжерия от закрит тип за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана със системи за контрол на осветлението, температурата и влажността на въздуха. Открити и иззети са 133 растения с обща маса от 22.880 килограма.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РУ-Велинград извършили претърсване в жилище, обитавано от 49-годишен велинградчанин. В резултат на това е установено, че мъжът съхранява с цел разпространение 7 хартиени пакетчета-тип писмо с бяло прахообразно вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на кокаин, а общото тегло на намерената дрога е близо 9 грама. Дилърът е задържан за срок от 24 часа, а работата спрямо него продължава под надзора на прокуратурата.

По време на проверка екип на РУ-Септември засякъл пред сградата на едно от училищата в същия град 28-годишен септемвриец. У него е открито полиетиленово топче със суха марихуана. Полицаи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили претърсване в апартамент, ползван от 40-годишен жител на областния град. В жилището органите на реда намерили плик с бяло прахообразно вещество, което по-късно се оказало метамфетамин. Колегите им от участък „Изток“ задържали 18-годишен тийнейджър от село Пищигово с полиетиленово топче, съдържащо синтетичен канабиноид.

В хода на полицейските действия са установени и задържани лица, извършили домови кражби, кражби от търговски обекти и от офиси на частни фирми. В РУ-Велинград е задържан 39-годишен жител на курортния град, който отмъкнал мъжка чантичка със сумата от 4000 лева, собственост на шофьор на товарен автомобил.

Установени са случаи на незаконен добив и съхранение на около 7 кубически метра широколистни дърва в Белово, 9.2 кубически метра дървесина в стопанска постройка край Велинград. В землището на ДГС-Селище по сигнал на РДГ-Пазарджик екипи на РУ-Велинград са констатирали незаконна сеч на 21 иглолистни дървета от държавния горски фонд. По случаите се водят досъдебни производства или преписки.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички