Крими

Полицейският бюлетин на 2 май 2023 г.

  02.05.2023 12:50             
Полицейският бюлетин на 2 май 2023 г.

Млад мъж е разобличен като извършител на домова кражба. В края на април неизвестен проникнал през незаключена врата в жилището на 77-годишна жена от областния град. От там била извършена кражба на телевизор, чиято стойност се оценява на около 700 лева. При проведеното разследване от служители на участък „Изток“ скоро било установено, че автор на посегателството е 20-годишен жител на квартала. Той е задържан, а телевизорът е открит и иззет. По случая се води преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Двама са задържани от служители на РУ-Пазарджик за притежание на дрога. През нощта в събота автопатрул при полицейското управление в областния град засякъл двама 16-годишни тийнейджъри. Последвала проверка, при която се установило, че непълнолетните носят в себе си малка опаковка с бял прах, който се оказал кокаин и прозрачен плик-тип спейсбек със суха марихуана. Намерената дрога е иззета, а двете момчета са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая се водят бързи производства.

Жена е пострадала при пътен инцидент. Сигнал за катастрофата е получен вчера следобед в РУ-Пещера. По първоначални данни на пътя Пазарджик-Пещера, преди село Радилово 52-годишна жена от Пещера е загубила контрол над лек автомобил „Сузуки“. В резултат на това возилото излязло от платното за движение и се преобърнало. Пострадала е пътуващата в колата 67-годишна съгражданка на водача. Тя е транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на китката на дясната ръка. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Полицейски производства са образувани спрямо седмина водачи за времето от петък до днес. Някои от тях дори са предизвикали пътно-транспортни произшествия под въздействието на алкохол. 33-годишен мъж от Пазарджик е засечен да управлява с отнета шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Водач на 35 г. от Пловдив и 55-годишен от пазарджишкото село Юнаците са предизвикали пътни инциденти. За радост и ри двете катастрофи няма сериозно пострадали хора. При пристигане на екипи на „Пътна полиция“ мъжете са тествани с дрегер. Уредите отчели съответно 2.62 и 2.70 промила. Своеобразен рекордьор се оказал 56-годишен от беловското село Аканджиево. Той бил засечен от автопатрул при участъка в Белово да управлява „Лада“ без регистрационни табели. При направен тест с дрегер техническото средство отчело 2.94 промила концентрация на алкохол. Всички шофьори са задържани в арестите на полицейските управления в областта.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички