Четвъртък, 03 Авг 2023
 
Спорт

Финал с 27 дузпи определи победителя в Националния ромски футболен турнир

  04.05.2023 10:05             
Финал с 27 дузпи определи победителя в Националния ромски футболен турнир

СЕПТЕМВРИ. Отборът на Говедаре спечели 25-ия ромския национален турнир по футбол, провел се в Септември след инфарктен финал с отбора на Ихтиман. Пищигово завърши трети, а Септември се класира четвърти в подредбата.

В продължение на два дни челните места в класирането си оспорваха 22 отбора, които играха по системата за директно елиминиране. До финалния мач достигнаха тимовете на Говедаре и Ихтиман, които в редовното време не успяха да излъчат победител, завършвайки 0:0. При последвалите дузпи се разигра спектакъл, какъвто историята на турнира не помни. В продължение на повече от час и при изпълнени 27 дузпи в крайна сметка победител стана отбора на Говедаре.

В малкия финал Пищигово се наложи над отбора на домакините "Сантос"- Септември. В личната надпревара Септемврийци взеха приза за най-коректен отбор, а звезда Илия Гочев-Шакири грабна наградата за най-техничен състезател.

Призьорите в крайното отборно класиране получиха от организаторите на проявата купи, грамоти, топки и парични премии, а най-добрите в личното подреждане бяха стимулирани с плакети, грамоти и финансови награди.

Сред официалните гости на турнира бяха народният представител от ДПС- 26 годишната Небие Кабак от Сърница, кметът на община Септември Васка Рачева, председателят на Общинския съвет Кирил Тодорин, кметовете на Семчиново и Злокучене - Пламен Темелков и Асен Беков, представители на ръководния екип на  общинска администрация, общественици от ромската общност в областта и др.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички