Четвъртък, 10 Авг 2023
 
Спорт

Хебър с втора победа като гост - поднесе изненадата под Аязмото

  08.05.2023 17:58             
Хебър с втора победа като гост - поднесе изненадата под Аязмото

СТАРА ЗАГОРА. Втора победа като гост с Любо Пенев начело записа Хебър. Футболистите от Пазарджик победиха с 2:0 Берое в Стара Загора в среща от 30-я кръг на efbet Лига. Стефан Цонков откри в 24-ата минута. Георги Търтов покачи преднината на гостите в 72-а минута. Домакините така и не намериха съпротивителни сили, за да намерят път към гола и допуснаха шокираща за тях загуба, която  накара феновете да търсят сметка от футболистите на Николай Киров.

Хебър събра актив от 23 точки и се намира на 14-ото място в таблицата. Заралии допуснаха втора поредна загуба в първенството и заемат 12-ото място в класирането. След победата на Хебър станаха ясни имената на всички отбори от 11-о до 16-о място в плейофите - Ботев Враца (28 точки), Берое (27), Пирин (24), Хебър (23), Септември София (22) и Спартак Варна (17). Гостите поведоха в 24-ата минута, когато Стефан Цонков се разписа с глава. В 72-ата минута футболистите на Хебър удвоиха преднината си. Анте Живкович прати топката в страничния стълб, но при добавката Георги Търтов бе точен.

Минути преди началото на срещата обявения за титуляр в състава на Хебър – Венсан Марсел, е почувствал болка и беше заменен от Стоян Стоичков. В първите двадесет минути играта беше равностойна, като ударите към вратите липсваха. Хебър обаче заигра по-добре и успя да открие резултата с първия удар в мача в 24-ата минута. Футболистите от Пазарджик изпълниха четири ъглови удара в рамките на около две минути, а при последния се стигна до попадението. Топката беше центрирана в наказателното поле, където вратарят Иван Караджов изби, но не по най-добрия начин. След това Мартин Михайлов отигра с глава към втора греда за Цонков, който бе изпуснат и с глава отбеляза от два-три метра, въпреки че Караджов опита да избие, но неуспешно – 0:1.

След гола Берое опита да тръгне по-смело в предни позиции и в 32-ата минута Спас Георгиев центрира отлично отляво към границата на вратарското поле, където обаче сантиметри не достигнаха до Тонислав Йорданов да засече топката. Домакините стигнаха до първия си изстрел в двубоя в 38-ата минута, който бе и в очертанията на вратата. Серкан Юсеин отмъкна топката от краката на Алехандро Гарсия в половината на Хебър, след което комбинира с Тонислав Йорданов към вътрешността на терена, той стреля, но вратарят Петър Дебърлиев внимаваше. В ответната атака Хебър имаше отличен шанс за второ попадение точно преди почивката. Алехандро Серано комбинира с Георги Търтов на левия фланг, който пък центрира в наказателното поле именно обратно за испанеца, който стреля от движение с левия крак, но неточно покрай лявата греда на Караджов в аут.

След почивката  Берое се опита да вземе инициативата, но създаваше прекалено малко пред вратата на Дебърлиев. В 64-а минута, след добро центриране на Спас Георгиев, браниел на Хебър се размина с топката, но Тонислав Йорданов не успя да уцели добре топката, за да отправи точен удар. В 72- минута ситуацията за домакините стана още по-сложна. След поредната добра конраатака Анте Живкович се оказа на стрелкова позиция и нацели гредата на вратата на Иван Караджов. Впоследствие обаче Георги Търтов направи добавка на празна врата за 2:0. До края на мача нямаше много положения пред двете врати, като домакините вече не вярваха в обрата и нямаше как да се върнат в мача.

Ето какво каза любо Пенев след мача:  "За разлика от предния мач - съм удовлетворен. Предният беше най-слабият, само че е в историята. Сигурен съм, че след през днешния ден сме си създали точните заключения и изиграхме добър и доходоносен дуел. С голове, а момчетата би трябвало да се влагат и раздават. Може и да загубим, и да е равен, само че дано е по този метод. Това желая от момчетата. Важното е да загреем добре и да тартираме мача, както е редно. С динамичност, скорост до самия край. Това са две полувремена и мачът е дълъг. Добре работят момчетата, стараят се, желая да ги похваля. Всичко е наред, упражняваме се добре и скромничко, нещата се случват. Не виждам класирането. Трябват ни точки и желаем да побеждаваме посредством добър футбол. Днес взехме три и по този начин би трябвало да продължим към последната фаза“.

Състави: Берое: 73. Иван Караджов, 2. Густаво Каскардо (65 - Станчев), 3. Гомес Сана (65 - Бубакар), 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин (ж.к.), 10. Уерди Мара (ж.к.), 14. Педро Сантана (46 - Мойсе), 17. Спас Георгиев (ж.к.), 18. Клайдер Машедо (ж.к.), 77. Божидар Пенчев (46 - В. Василев), 98. Тонислав Йорданов.

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев, 33. Стефан Цонков, 27. Роберт Мазан, 55. Георги Вълчев (ж.к.), 19. Муса Сила, 7. Стоян Стоичков (ж.к.) (87 - Стилиян Тисовски), 8. Алехандро Серано, 98. Георги Търтов (76 - Арсенио Валпоорт), 39. Анте Живкович (76 - Лоран Маружин), 77. Октай Хамдиев (87 - Маурисио Папазов), 5. Мартин Михайлов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички